230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjski osnovci na Matematičkoj olimpijadi

Trebinjske osnovne škole prepoznatljive su, kako u Republici Srpskoj tako i u regiji, po uspjehu učenica i učenika na takmičenjima iz mnogobrojnih predmeta.

160523 matematicari

Ljuban Čičković i Aleksa Turnić učenici OŠ Jova Jovanović Zmaj, nakon što su bili prvaci regije iz matematike, plasirali se na na Juniorsku matematičku olimpijadu Bosne i Hercegovine nakon učešča na republičkom takmičenju iz ovog predmeta u Banjaluci.

Dok je većini đaka matematika jedan od najtežih predmeta, njih dvojica bez problema rješavaju i najteže zadatke. 

Čičković kome je ovo drugo republičko takmičenje iz matematike, zauzeo je 4. mjesto u konkurenciji devetih razreda, kao i Aleksa Turnić u konkurenciji 8 razreda. Oba učenika su se plasirala na 14. Juniorsku matematičku olimpijadu Bosne i Hercegovine koja će biti održana 28. maja u Istočnom Sarajevu. Šest najbolje plasiranih učenika obezbjediće učešće na 20. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja će se u periodu 24.6. - 29.6. održati u Slatini (Rumunija).

Ovo predstavlja veliki uspjeh kako za njih, tako i za školu, odnosno njihove nastavnike, koji su pripremali učenike za takmičenje, a to su bili Žarko Milidragović, Bojana Crnogorčić i Miodrag Čabrilo.