230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjski glumac Aleksandar Radulović u samom vrhu pozorišnog glumišta Srbije

Trebinjski glumac Aleksandar Radulović prvak Narodnog pozorišta u Pirotu još jednom je dokazao bogatstvo svog glumačkog umijeća i teatarske tranformacije, ovaj put na 52. festivalu profesionalnih pozorišta "Joakim Vujić" u Gračanici.

160524 sale

Nagradu za glumačka ostvarenja Radulović je dobio za ulogu u predstavi "Životinjska firma" u izvođenju Narodnog pozorišta Pirot. Ovo pozorište je takođe osvojilo i nagradu za scenografiju. Radulović je prošle godine takođe nagrađen za vrhunsko izvođenje glavne uloge u predstavi "Mali Geza", koja je proglašena za najbolju na pozorišnim susretima "Joakim Vujić" u Lazarevcu.

Na ovom festivalu, koji je posle 28 godina održan u Gračanici na Kosovu, učestvovalo je deset teatara koji su u osam dana izveli trinaest predstava.

 PREDSTAVA U OČIMA GLUMCA

"Predstava "ŽIVOTINJSKA FIRMA" rađena je po tekstu Jordana Cvetanovića po motivima Orvelove Životinjske farme, a u režiji Stevana Bodrože. Ljudi sa životinjskim osobinama i nagonima rade u jednoj firmi čiji je stari direktor umro. Počinje borba za vlast između svinje i svinjske glave u kojoj bezkrupulozno učestvuju kokoške, magarac, konj, matora kobila, rasna ždrebica...
Igrao sam ulogu "Svinje", beskrupuloznog direktora koji se svim sredstvima bori za vlast i koji ostvaruje svoj san, da fabriku automobila pretvori u fabriku šećera", objašnjava za Lokoportal Aleksandar Radulović.
"Među stotinjak uloga podijeljene su četiri ravnopravne glumačke nagrade, među kojima sam i ja nagrađen. Biti u društvu nagrađenih Nikite Milivojevića, Milana Vasića, Vladimira Milojevića i drugih je velika čast. Publika u Gračanici je fantastično prihvatila predstavu "Narodnog pozorista Pirot", a posebno mi je zadovoljstvo što se sve to desilo na Kosovu, jer kao Prištinski student, poslednja sam generacija koja je imala to zadovoljstvo da osjeti samu Prištinu i akademiju u njoj! Ovo je već moja druga nagrada na Festivalu "Joakim Vujić" što me sad već smješta u sam vrh pozorišnog glumišta Srbije.
"Narodno pozorište Pirot" kao profesionalno postoji već 73 godine i posljednjih godina u pozorišnom svijetu važi za jedno od najhrabrijih i avangardnijih u Srbiji, o čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja kako u zemlji tako i u inostranstvu, jer smo u par navrata predstavljali Srbiju u inostranstvu na festivalima.
Ovom prilikom bi uputio veliki pozdrav prije svega mojim roditeljima i prijateljima u Trebinju i nadam se da je i Trebinje ponosno na mene koliko i Pirot, jer na kraju krajeva ipak sam ja rođeni Trebinjac i nadam se da će i moj rodni kraj nekada imati prilike da me vidi na trebinjskoj sceni", ističe talentovani glumac za Lokoportal.

160524 radulovic

NAGRADE

Za najbolju predstavu festivala u Gračanici proglašena je predstava "Perikle" Šabačkog pozorišta po tekstu Vilijema Šekspira, a u postavci Nikite Milivojevića, koji je nagrađen i za najbolju režiju. Specijalnu nagradu dobila je predstava "Hromi ideali" u produkciji Narodnog pozorišta iz Užica, dok je za najbolju predstavu specijalnog programa proglašena predstava "Gde je nestao Harms" Narodnog pozorišta u Nišu, po tekstu Mile Mašović. Za glumačka ostvarenja nagrađeni su Milan Vasić, Žetica Dejanović, Vladimir Milojević i Aleksandar Radulović, za scenografiju Tatjana Radišić, Stevan Bodroža, dok je nagrada za kostim pripala Jeleni Stokući.