230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

KUD ALAT: Darivanjem dragocjene tečnosti u susret velikom jubileju

Članovi aktiva GKUD Alat iz Trebinje ovih dana su, povodom obilježavanja značajnog jubileja 60 godina od osnivanja, učestovali u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 14 jedinica dragocjene tečnosti u Službi za transfuzijsku medicinu za potrebe trebinjske Opšte bolnice.

151119 kud davaoci1

Akcije je zbog brojnih obaveza članova u organizaciji proslavljanja jubileja raspoređena u nekoliko dana. "Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi KUD ALAT osnovan je 2007. godine i broji preko 40 članova. U godinama iza nas bili smo učesnici mnogobrojnih akcija darivanja dragocjene tečnosti, a do danas smo darovali preko 200 jedinica krvi. Organizatori smo i učesnici brojnih humanih akcija širom regije u kojima su je prikupljana pomoć za najugroženije i bolesne sa područja Hercegovine" istakao je za Lokoportal predsjednik društva ALAT Dragan Mijović i dodao da je Aktiv ALAT-a jedinstven na ovim prostorima.

U godini velikog jubileja jedno od najbrojnijih društava u regionu će polovinom juna okupiti maksimalan broj ljubitelja folklora. Biće organizaovana i svečana akademija, uz bogat kulturno-umjetnički program, a biće predstavljena monografija o šest decenija postojanja i rada društva.