230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Biciklom od Beograda do Trebinja za 24 časa

Trebinjac Blagoje Rosandić Rosi prešao je na biciklu put od 450 kilometara od Beograda do svog rodnog grada za samo 24 časa.

160619 rosi


Putovanje je ukupno trajalo 24 časa, uz 20 časova efektivne vožnje i 4 sata pauza. Prema riječima Rosandića odavno mu je bila želja da odveze ovu maršutu.
Polazna tačka je povodom osvajanja titule Crvene Zvezde bio fudbalski stadion Marakana, a onda preko Valjeva, Bajine Bašte, Višegrada i sve do Trebinja.
Radi mjera predostrožnosti imao je u pratnji rođaka Dalibora Rosandića kome se ovim putem posebno zahvaljuje,kao i prijateljima koji su podržali ovaj sportski poduhvat.
Ovaj dvojac je krenuo u subotu ujutro u 9 sati, da bi nakon 24 časa i svega nekoliko kratkih pauza za klopu i vodu, u nedelju stigao u grad na Trebišnjici bez ikakvih problema. Oprema i vrijeme ih je poslužilo,
"Ovo ne smatram nekim velikim izazovom i dostignućem ali mi je drago da sam ispunio davno zacrtan cilj i u tome bez ikakvih problema uspio", ističe Rosi za Lokoportal.
"Mislim da je u ovom sportu kojim se bavim rekreativno veoma važna psihička, dosta više od fizičke izdržljivosti. U svoje sposobnosti ne sumnjam, prelazio sam s lakoćom i mnogo teže relacije. ” dodaje Rosi koji je prije nekoliko godina sa grupom iz Trebinja vozio biciklom i do Hilandara.
Iza njegovih leđa su hiljade pređenih kilometara biciklom, kako kaže, za nove poduhvate je i više nego spreman, a sledeća destinacija će mu možda biti Italija.