230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

OPTIMUS PRIME: Kada bi Audi proizvodio kamione!

Dva ruska dizajnera predstavili su projekat kamiona budućnosti, koji bi, prema njihovoj želji, nosio znak Audija!

160707 audi truck concept 06

Pre neki dan, pisali smo o revolucionarnom hibridnom kamionu po imenu Nikola One, koji bi trebalo da bude predstavljen krajem ove godine, a interesovanje za „teškaše“ izgleda da postaje sve veće, naročito kod entuzijasta, koji imaju tu slobodu da puste „mašti na volju“.

Upravo su dva takva „fana“, Artem Smirnov i Vladimir Pančenko, napravili virtuelni koncept kamiona budućnosti kojeg bi želeli da vide, ali sa znakom Audijevih „četiri prstena“!

Zapravo, u pitanju su dva „teškaša“, od kojih je jedan namenjen redovnom saobraćaju, dok je drugi više „show“ kamion! Naravno, nije teško pogoditi koji je koji, a bilo koji da vam se više sviđa, mora se priznati da su ideje veoma smele i interesantne.

Naravno, dva „pilota“ sa kacigama u kokpitima koji lične na Formulu 1, daleko su od „normalnog“ i zaista deluju kao naučna fantastika, čak i za „show“ kamion. Ko zna, možda tvorci „Pobesnelog Maksa“ nađu inspiraciju u ovakom projektu!? 

Od Audijeve proizvodnje kamiona, apsolutno je sigurno, nema ništa, čak ni u nešto daljoj budućnosti, ali se zato ne treba iznenaditi ako, na primer, Scania ili MAN, koji su deo Volkswagen koncerna, uskoro izađu sa nekim sličnim studijama.

Foto: Artem Smirnov/Vladimir PančenkoFoto: Artem Smirnov/Vladimir Pančenko
Đorđe Pavićević/TopSpeed