230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veliko trebinjsko srce za Džaju - Prikupljeno preko 5.000 KM - IDE LOPTA

Večeras je završen jedan od najbrojnijih Humanitarnih turnira u malom fudbalu koji su uspješno organizovali Džajini prijatelji iz Kafe bara "Brko" iz Trebinja.

160710 dzaja

Turnir koji je trajao četiri dana okupio je rekordan broj, preko 300 fudbalera, pionira, omladinaca i rekreativaca iz ukupno 52 prijavljene ekipe, koji su uplatili kotizaciju od 50 KM. Na radost organizatora, a na ponos Trebinja za liječenje i rehabilitaciju našeg Danijela Pudara Džaje sa kotizacijama i humanitarnim prilozima prikupljen je iznos koji premašuje 5.000 KM.

Organizatori naglašavaju kako su zadovoljni turnirom na kojem je prikupljen značajan iznos, koji će po završetku ovog događaja biti uručen porodici Pudar. Oni ističu da su pobjednici na turniru svi oni koji su pokazali osjećaj za pomoć svojem sugrađaninu, te da je uz finansijsku pomoć prikupljenu na turniru, vrlo važna i ona moralna, jer Džaja i njegova porodica su vidjeli kako je cijelo Trebinje uz njih u teškim trenucima njihovog života.

"Mogu reći samo da smo prezadovoljni i brojem ekipa, kao i brojnošću posjetilaca. Ovo je naš pilot projekat koji je ispunio sva očekivanja. Imali smo poteškoća, ali smo uz pomoć brojnim humanih ljudi iz našeg grada, koji su nam bez oklijevanja izašli u susret, turnir uspješno sproveli do kraja. Ovim putem se puno zahvaljujem svima koji su na bilo koji načim pomogli turnir i pokazali humanost",  rekao je za Lokoportal Janko Vujović pokretač turnira i dodao da neće stati na ovome. 

Danas su na sportskom terenu u trebinjskom naselju Hrupjela odigrana ukupno 4 meča. Prvo je odigrano finale u juniorskoj kategoriji između "Gorice" i "Tine". Pobjednik je bila ekipa "Tina" rezultatom 4:1. Najbolji igrač susreta je bio mladi i talentovani Aleksa Role Radmilović. Nakon toga meča odigrana su dva polufinalna meča u kojima su se sastali Tina Stanica i Hrupjela, kao i Hrupjela Borovi i Genijalci. Tina Stanica se u finale plasirala boljim izvođenjem penala, a konačan rezultat je glasio 4:3 (1:1). Drugi finalista, ekipa Hrupjela Borovi savladali su Genijalce rezultatom 4:1. U finalnom meču nije bilo golova, pa su penali odlučili pobjednika Humanitarnog turnira u malom fudbalu, a to je bila ekipa Tina Stanica. Konačan rezultat je bio 2:0. Najbolji igrač finalne večeri bio je Nikola Komlen, dok je najbolji strijelac bio Jovica Milošević. Važno je napomenuti da je cijeli turnir protekao u sportskom duhu i krajnje fer i korektno.

Zvaničan slogan turnira je bio IDE LOPTA pa je u skladu sa tim, pobjedničkim ekipama iz obje konkurencije uručena po jedna lopta za mali fudbal.

Nakon odigranih utakmica i kratkog predaha za sve učesnike turnira kao i za brojne goste, jedna od prijavljenih ekipa KOMOVI koju čine Dragan Pavićević, Dragan Aćimović, Predrag Dostić i Dragan Anđelić, priredila je pravu gozbu i druženje uz jagnjeće pečenje.