230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Izviđački Eko-centar UŠĆE košnica prijateljstva

U izviđačkom Eko-centru "Ušće" nadomak Trebinja ovih dana boravilo je 15 izviđača iz Danske, 14 izviđača iz Bosne i Hercegovine učesnika kampa "Rovers for rovers" organizovanog od strane mješovitog tima lidera uz podršku danske fondacije ASOCIO.

160714 kamp

Kamp je plod dugogodišnje saradnje između izviđača Danske i Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini, ali i nastavka zajednicke radionice održane u martu 2015. godine koja je iznjedrila ideju ovog kampa kao i sam organizacioni tim.

Akcenat kampa je bio na mladim izviđačima uzrasta između 18 do 24 godine i njihovoj aktivaciji kako u izviđačkoj tako i lokalnoj zajednici. Kroz raznolike radionice, timski rad, planiranje i realizovanje manjih projekata u toku samog kampa učesnici su osjetili koliko mogu da doprinesu svojoj ličnoj satisfakciji i uživanju u izviđaštvu, radeći jedni za druge, te svojem zadovoljstvu i sreći onih koji ih okružuju.
Pored toga, izviđači iz Danske su uživali u svemu što je Hercegovina imala da im pruži za ovo kratko vrijeme; klima, priroda, izvrsna kuhinja i velikodušni i gostoljubivi domaćini.
Juče su se u ranim jutarnjim satima učesnici kampa pozdravili i uputili ka svojim kućama noseći sa sobom jedno veliko korisno iskustvo, planove za budućnost, nova prijateljstva i osmjehe na licima.

Izviđački pozdrav
Z D R A V O!