230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dejan Šakotić novo pojačanje slovenačke Rogaške

Jedan od najboljih trebinjskih košarkaša Dejan Šakotić (22), novi je igrač slovenačkog prvoligaša Rogaška Slatina.

160715 saka1

Ovaj talentovani košarkaš je prije dva dana potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom koji je dugo godina u samom vrhu Prve lige Slovenije. Ekipa koja u predstojećoj sezoni ima najveće ambicije, pojačala se za igračem koji je ponikao u Košarkaškom klubu Leotar, odigrao sjajne tri sezone u Mega Leksu, a zadnju sezonu briljirao u svom matičnom klubu sa kojim je ostvario istorijski uspjeh, plasman među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini.

Sada već bivši igrač Leotara visok je 196 cm, za šest dana puni 23 godine i igra na poziciji beka-šutera, biće veliko pojačanje Slovencima u ovoj sezoni. U prethodnoj sezoni odigrao je 30 prvenstvenih utakmica, a prosjek mu je bio 15,2 poena po meču, 3,6 skokova i 3 asistencije.

Ovih dana marljivo trenira, a zvanične pripreme mu počinju 16. avgusta.

160715 saka

Košarku je počeo da igra sa 10 godina, a prvi profesionalni ugovor je potpisao 2010. godine sa Mega Leksom iz Beograda.

"Imao sam još nekoliko ponuda, ali sam izabrao ovaj klub jer smatram da ima najbolje uslove za napredak. Nametnuću se treneru i siguran sam da ću imati dobru minutažu što smatram da je vrlo bitno. Ovo je veoma kvalitetna liga, spreman sam za nove izazove i napredak, a to je nešto što mi ovaj klub može pružiti u budućnosti. Ovom prilikom puno pozdravljam moje saigrače iz Leotara, kao i stručni štab na čelu sa Dragoljubom Vidačićem i želim im puno uspjeha u narednoj sezoni", naglasio je za Lokoportal Dejan Šakotić.

Šakotić je prvo ovosezonsko pojačanje Rogaške, a ovih dana se očekuje još pojačanja i na drugim pozicijama.