230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

SA TITULOM U RIO Novak pokorio Toronto za jubilarni 30. masters trofej!

Bolje nije moglo pred Olimpijske igre - Novak Đoković je u finalu Rodžers kupa u Torontu pobedio Keija Nišikorija sa 6:3, 7:5 i osvojio jubilarnu 30. titulu masters serije, što niko pre njega nije učinio!

160801 новак торонто

Bilo je oscilacija tokom turnira, ali nedovoljno velikih da bi bilo ko nadigrao najboljeg tenisera sveta. Očigledno je tempiranje forme za Olimpijske igre, na svojoj koži je to osetio i Japanac, koji je uzaludno najavljivao osvetu za seriju od osam poraza u međusobnim duelima (sada je ukupno 10-2).

PRVI SET Potpuna dominacija Novaka do 6:3

Dočekan je Đoković ovacijama publike, na tribinama su bili Marijan Vajda i prijatelj Viktor Troicki, a početak je bio idealan, pri servisu Novak nije prepustio nijedan poen rivalu, imao je i as.

Uspeo je da mu uzvrati Kei, napravivši samo jedan kiks kada je loptica zakačila mrežu, a Novak je još jednom odigrao idealno pri servisu.

Nije bilo prilika za brejk dugo, ali je hrabrilo što Novak mnogo bolje servira nego u prethodnom toku turnira. Bilo je nade za oduzimanje servisa kada je poveo sa 3:2 i 30:0, onda je ipak skratio udarac tek do mreže, ali je i vezao još dva poena (4:2).

Želeo je Kei Nišikori da se revanšira Novaku posle velikog niza poraza, nije mu "broj 1" davao naznake toga, nastavio je da servira u ustaljenom ritmu do 5:2.

Izvukao se Japanac iz nepovoljne situacije u osmom gemu, ali ne i devetom. Novak je došao do 6:3 i konačno pokazao emocije, podelio je radost sa publikom i poslao jasnu poruku Nišikoriju.

DRUGI SET Preokreti, napetost i završni udarac Novaka

Psihološki je sve bilo na Novakovoj strani, a novu željenu šansu dočekao je u trećem gemu, pri servisu Japanca poveo je sa 40:0 i zatim pri svom otišao na bezbednih 3:1.

Nažalost, usledio je mali preokret, ušao je Nišikori u desetominutnu seriju do 3:4, tada su se i Novakovi navijači probudili, skandirali su našem asu i ohrabrili ga (4:4).

I kada je Kei poveo sa 4:5, Novak je uzvratio novim gemom bez izgubljenog poena, okončao ga je asom za egal. Strpljenje mu je bilo adut za brejk, iako je često bio na ivici nerava i bacanja reketa.

Naterao je Keija da pogreši, a onda prstom pokazao da je mentalna snaga bila karta na koju je igrao. Servirao je za pobedu, a onda otišao u zagrljaj Marijana Vajde, Nenada Zimonjića i Viktora Troickog, koji su ga sa tribina bodrili. (Blic)