230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjski umjetnik Lulo slikar kafom

Opštepoznato je da se uz kafu prepričavaju gradski tračevi, ali je manje poznato da se kafa koristi za stvaranje prelijepih umjetničkih djela kao što to radi trebinjski umjetnik Lulo Bračković.

160817 lulo


Sedamdesetpetogodišnji Sulejman Lulo Bračković se već dugi niz godina bavi jedinstvenom tehnikom slikanja. Za razliku od njegovih kolega, ovaj iskusni umjetnik za slikanje koristi kafu. Za Lula nije bitno da li je kafa vrela ili se ohladila, je li jača ili je tanja. Bitno je imati lijep motiv, dobru volju i veliku dozu strpljenja i preciznosti.
Kako kaže za Lokoportal, davne šezdesete godine prošlog vijeka završio je školu primjenjene umjetnosti, gdje je razvio svoj umjetnički talenat. Za dalje studije se nije imalo para, ali to ga nije spriječilo da se nastavi baviti slikanjem. Kako tada, tako i danas. Isprobao se u raznim tehnikama, ali slikanje akvarela uz pomoć kafe je postao njegov zaštitni znak u svijetu umjetnosti.
Lulo kaže da crta svaki dan po dva do tri sata. Voli ispratiti neki sportski događaj na televiziji, pogotovo fudbal, a voli da obiđe voćke i baštu u Pridvorcima.
Ovim radom se bavi iz ljubavi, a mnogi su zainteresovani i da kupe njegove radove. Motivi su mu uglavnom trebinjski, a pošto je dugo živio i radio u Sarajevu, među njegovim radovima se mogu prepoznati i motivi sarajevske čaršije.
U svojoj poslovnoj karijeri radio je kao grafički dizajner za farmaceutsku kompaniju Bosnalijek, te kao animator crtanih filmova za produkcijsku kuću Bosna Film. Pohvalio nam se i sa činjenicom da je davne 1961. godine bio dio tima animatora koji su osvojili Oskara na čelu sa scenaristom i režiserom porijeklom iz Bileće, Dušanom Vukotićem.
Uz kafu se ne može samo pričati i tračati, uz kafu se mogu stvarati i prelijepa umjetnička dijela.

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu Lulovih umjetničkih djela možete ga kontaktirani na broj 033652072.