230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Napao policajca, pa sankcionisan za 4 krivična djela

Policijski službenik Policijske stanice Gacko sinoć oko 00,30 časova je napadnut prilikom kontrole nepropisno parkiranog vozila koje je bilo i bez registarskih oznaka.

140404 policija1

Prilikom pokušaja policijskog službenika da opomene navedeno lice ono je počelo da turira motorom i škripi pneumaticima, nakon čega je i odgurnulo policijskog službenika i uputilo mu prijetnje po život.
Lice inicijala Đ.V. je lišeno slobode i sankcionisano za sledeće prekršaje „Nepropisno parkiranje“ i „Neregistrovano vozilo“ po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini i za prekršaj „Uznemiravanje građana bukom“ po Zakonu o javnom redu i miru. Takođe, će protiv navedenog lica biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Nakon narušenog javnog reda i mira lice lišeno slobode

Policijskoj stanici Trebinje juče oko 01,00 čas prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira u ul. Miloša Obilića u Gradu Trebinju. Policijski službenici Jedinice za podršku Trebinje su izašli na lice mjesta gdje su zatekli lica inicijala P.R. (1975) i R.I. (1975) u vršenju prekršaja, pri čemu su oba lica bila u vidno pijanom stanju.
Sukob između navedenih lica je počeo sa vrijeđanjem nakon čega je prerastao u tuču. Policijski službenici su u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima izdali naređenje da lica prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, na koje se lice inicijala R.I. oglušilo, što je za posljedicu imalo lišenje slobode navedenog lica, koje je u prostorijama Centra javne bezbjednosti Trebinje zadržano do istrežnjenja.
Događaj je kvalifikovan kao prekršaj narušavanja javnog reda i mira i to „Vrijeđenje“ i „Tuča“ po Zakonu o javnom redu i miru. Oba lica su sanckionisna izdavanjem prekršajnog naloga za navedene prekršaje.