230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mjesec jul uspješan za CJB Trebinje

U prostorijama Centra javne bezbjednosti Trebinje danas je održana redovna pres konferencija na kojoj je tema bila izvještaj o radu Centra za mjesec jul 2016. godine.

160823 pres
Rad Centra prezentovali su zamjenik načelnika Centra, Milivoje Vuković, načelnik Sektora policije, Siniša Laketa i načelnik Sektora kriminalističke policije, Bojan Dabić.
Vuković je istakao kako je mjesec jul bio uspješan za pripadnike Centra s obzirom da nema evidentiranih najtežih oblika krivičnih djela, kao ni prekršaja sa obilježjima nasilja niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Takođe, je zamjenik načelnika Centra uputio apel svim građanima da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenim površinama, dok ne prođu trenutni vremenski uslovi koji pogoduju razvijanju požara ili da svoju namjeru prijave mjesno nadležnoj Vatrogasnoj jedinici koja bi u slučaju neplaniranog širenja vatre mogla brzo da reaguje.
Načelnik Sektora kriminalističke policije je istakao da su policijski službenici u oblasti opšteg i imovinskog kriminaliteta u mjesecu julu imali 100% rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu, ali i da je broj krivičnih djela u nivou sa uporednim periodom prošle godine.
Načelnik Sektora policije je uputio apel građanima da zamijene oružne listove za oružje za ličnu bezbjednost kojima je istekao rok važenja, takođe, je istakao da Zakon o oružju i municiji daje mogućnost svim građanima da izvrše lagalizaciju oružja za koje je ne posjeduju ispravu o oružju, a koje prema ranijim važećim propisima nije registrovano, kao i da su dužni, ukoliko posjeduju oružje koje je istim Zakonom zabranjeno nabavljati, držati i nositi odmah predaju najbližoj policijskoj stanici, pri čemu neće prekršajno ni krivično odgovarati.
Portparol Centra
Jovana Cvijetić