230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

Jedinstveno putovanje Teslinim vremeplovom

Povodom obilježavanja 160 godina od rođenja jednog od najvećih svjetskih naučnik pozivaju se svi posjetioci Herceg Novog da u subotu, nedjelju i ponedjeljak, 27, 28. i 29. avgusta, u 22 časa, krenu na uzbudljivo putovanje Teslinim vremeplovom.

160826 Teslin vremeplov

Jedinstveni multimedijalni događaj će biti održan na Trgu Nikole Đurkovića – Sat kula, otkrivajući na sasvim nesvakidašnji način život i djela Nikole Tesle, značaj njegovih otkrića, kao i njegove mirovne i filantropske misli i stanovišta. Partneri u ovom projektu su Opština Herceg Novi i TO Herceg Novi. 

Kao umjetnički prikaz i vizionarska ideja prva digitalna predstava posvećena Nikoli Tesli u Crnoj Gori biće prikazana putem 4D projekcije. Koristeći najsavremenije digitalne tehnologije, umjetnički projekat „Teslin vremeplov“, prvi takve vrste kod nas, predstavlja nastavak popularizacije nauke kroz omaž velikanu bez kojeg bi današnji način života bio nezamisliv.

Zahvaljujući svojim genijalnim izumima, Tesla je omogućio globalnu povezanost i komunikaciju među ljudima i svojim revolucionarnim pronalascima dao nemjerljiv doprinos svjetskoj nauci. Jednako inovativno, uvodeći sasvim novi trend primjene savremenijih tehnologija, ovaj projekat predstavlja svojevrsni poklon svim građanima, ali i gostima Herceg Novog, koji žele da odaju počast inovatoru.