230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Škola društvenog preduzetništva u Trebinju

Društveno preduzetništvo postaje pokret koji redefinira način na koji razmišljamo o ekonomiji, te potvrđuje svoju vrijednost i nužnost kroz brojne uspješne modele društvenih preduzeća i inicijativa.

160919 social entreprise

Hercegovina zasigurno posjeduje brojne potencijale, a društveni preduzetnici su najbolji inicijatori uspješnog biznisa koji pomaže zajednici.
Zbog toga je cilj ove škole da učesnicima pobliže pojasni pojam i značaj društvenog preduzetništa u kontekstu današnje ekonomije, ali i da ih motivira da promišljaju o preduzetništvu i društvu kao povezanim stvarima. Učesnici će dobiti i praktičnu i teorijsku obuku, te će raditi na razvoju svojih poslovnih modela. Svi koji uspješno završe ovu školu, imaće priliku da apliciraju sa svojom idejom za novčana sredstva, koja će im pomoći da pokrenu svoje biznis ideje.
Škola društvenog preduzetništva će se održati u Trebinju, u Hotelu Nar, od petka 23.09. do nedjelje, 25.09.
Prijaviti se mogu sve osobe starosti 16+ godina koje zanima društveno preduzetništvo, te oni koji pokušavaju ili planiraju pokrenuti svoj biznis. Prijaviti se možete na stranici www.hub22.org.
Sve dodatne informacije dostupne su na www.hub22.org, www.facebook.com/hub22/ i This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Učešće u školi je besplatno, te će svi polaznici dobiti certifikate o uspješno položenom modulu.
Organizator škole je centar za razvoj društvenog poduzetništva Hub 22 iz Mostara, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.
Kontakt:
Tel: 063 921 516 E mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.