230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju održan Dan otvorenih vrata Antikorupcijske mreže ACCOUNT

Danas su na trebinjskom korzu održani su Prvi “Dan otvorenih vrata” u organizaciji članica Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

161014 account

Dane otvorenih vrata organizovale su članice Mreže ACCOUNT: Centar za razvoj omladinskog aktivizma, UG Topeer, Omladinski centar Trebinje, Agencija za lokalne razvojne inicijative – ALDI, Centar za građansku suradnju Livno.

Tokom ovog dođaja na spomenutim lokacijama, građani su mogli saznati više o radu Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT, uslugama besplatne pravne pomoći, ali i prijaviti slučajeve korupcije koji će biti proslijeđen pravnom timu za pružanje besplatne pravne pomoći Mreže ACCOUNT-a.

"Neophodno je promijeniti svijest ljudi kada je riječ o borbi protiv korupcije, a to kreće od malih nogu.", komentar je prolaznika.

"Ovi info dani treba da budu otvoreni svaki dan a ne samo kao vid kampanje. Potrebno je da građani steknu povjerenje i da znaju da postoji mjesto gdje mogu prijaviti korupciju bez posljedica." , rekla je jedna od posjetiteljica Dana otvorenih vrata u Trebinju.

Dani otvorenih vrata, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuju se u okviru aktivnosti Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, koja okuplja preko 70 organizacija civilnog društva u BiH.