230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uređenje novog groblja i placa za crkvu

Danas su po nalogu Odjeljenja za stambeno komunalne djelatnosti i Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja, počeli radovi na čišćenju deponije građevinskog otpada u selu Banjevci neposredno iznad novog gradskog groblja.

170218 депонија бањевци

Lokacija ispod groblja je bila određena kao privremena deponija, а plan je bio da se popuni depresija kako bi se dobio prostor za nasatavak izgradnje groblja, kao i za izgradnju crkve, ali su nesavjesni vozači svoj opad istovarali neplanski i na pogrešno mjesto, stvarajući divlju deponiju koja se proširila i na sami put.

Vođena brojnim reakcijama i apelima mještana ovog sela i naselja prema komunalnoj policiji Trebinja, na lokaciju je danas izašla ekipa Odjeljenja za stambeno komunalne djelatnosti na čelu sa novom načelnicom Janjom Ćapin, čijom zaslugom je i aktivirana mehanizacija preduzeća "Pavićević", koja od ranog jutra radi na ravnanju terena.

170218 депонија бањевци1

170218 депонија бањевци2

Kao nadležna u ovom slučaju Ćapin kaže da će u najkraćem roku ovaj prostor, kao i put biti očišćen, propisno ograđen, te će na ovoj lokaciji biti na snazi zabrana odlaganja građevinskog i bilo kog drugog otpada, o čemu će izdati i zvanično saopštenje. Ćapin je navela da će, ako to sredstva dozvole, biti sređen prilaz novom groblju i parking. 

Mještani su zadovoljni preduzetim akcijama, sa komentarima da je konačno neko čuo njihov glas i preuzeo inicijativu da se ovaj zajednički problem riješi.

Ostaje nada da će novo gradsko groblje u dogledno vrijeme izgledati barem približno onako kako izgleda u regulacionom planu.

170218 гробље бањевци