230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

MOI: Trebinjke i Trebinjci dominantni u košarci

Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Trebinja osvojile su regionalno takmičenje u košarci, u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

170320 мои Kod srednjih škola prvo mjesto u muškoj konkurenciji takođe odlazi u Trebinje, u JU Gimnaziju „Jovan Dučić“, a u ženskoj u JU SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko.

Trebinje je bilo domaćin oba takmičenja, u organizaciji Udruženja pedagoga fizičke kulture, uz pomoć JU Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“.

Konačan poredak kod osnovaca:

1. JU OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje
2. JU OŠ „Sveti Sava“ Foča
3. JU OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ Trebinje
4. JU OŠ „Risto Proroković“ Nevesinje
• JU OŠ „Sveti Sava“ Gacko
• JU OŠ „Sveti Sava“ Bileća

Za najboljeg strijelca proglašen je Aleksandar Marić iz JU OŠ „Sveti Sava“ Foča, a igrača Đorđe Gobović, učenik JU OŠ „Jova Jovanović Zmaj“ Trebinje.

U konkurenciji djevojčica kod osnovnih škola bile su prijavljene 2 ekipe. Nakon jedne odigrane utakmice, pobjednik je bila ekipa JU OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ Trebinje.

Konačan poredak:

1. JU OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ Trebinje
2. JU OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ Bileća

Za najboljeg strijelca u ženskoj konkurenciji proglašena je Ana Jokanović, učenica JU OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ Trebinje.

Za najbolju igračicu proglašena je Marija Kešeljević, takođe učenica JU OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ Trebinje.

Kod srednjoškolaca, u muškoj konkurenciji snage su odnmjerile JU Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje i JU Srednjoškolski centar „Golub Kureš“ Bileća. Pobjedu je odnijela srednja škola iz Trebinja. Kod djevojaka, JU Centar srednjih škola Trebinje pobjedila je ekipa JU SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko.

Najbolji strijelci su Milorad Batinić iz JU Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje i Sara Milanović iz JU Centra srednjih škola Trebinje.

Najbolji igrači su Đorđe Ukropina iz JU Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje i Kristina Šupić iz JU SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko.

Republičko takmičenje u košarci za osnovce biće održano 18. i 19. maja 2017. godine, a za srednjoškolce 06. i 07. aprila 2017. godine. Domaćin je Grad Prijedor.