230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mijat ovjerio pobjedu Srbije (video)

Mijat Gaćinović debitovao je večeras u А reprezentaciji Srbije u utakmici kvalifikacija sa Svjetsko prvenstvo protiv Gruzije.

170324 мијат

Inače član mlade reprezentacije, omladinski svjetski i evropski prvak na najbolji način je iskoristio povjerenje selektora Slavoljuba Muslina i samo pet minuta po ulasku u igru, u 86. poslije duplog pasa sa Tadićem, uspio da se upiše u strelce.

Nema sumnje da će mu ovaj pogodak biti od ogromnog značaja u daljoj karijeri...

Kuriozitet je i to da su večeras u dresu Srbije bila dva Trebinjca - Nemanja Gudelj i Mijat Gaćinović, kao i bivši golman trebinjskog Leotara Vladimir Stojković. 

170324 мијат1

Gaćinović: Nisam mogao ni da zamislim

Reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović rekao je da je nije mogao da zamisli bolji debi za A reprezentaciju od postignutog gola i pobjede protiv Gruzije.

"Nisam mogao da zamislim bolji debi, stvarno sam presrećan. Jako važna pobjeda za nas. Bila je jako teška utakmica kao što smo i znači da će biti, ali su najvažnija tri boda koja nam puno znače", rekao je Gaćinović novinarima u Tbilisiju.

Srbija je savladala Gruziju sa 3:1 i tako ostvarila treću pobjedu u pet utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Strelac trećeg kola bio je napadač Ajntrahta iz Frankfurta, koji je protiv Gruzije debitovao za A reprezentaciju. On je rekao da gol pol posvećuje porodici i djevojci koj su mu uvijek bili najveća podrška. Na golu su mu čestitali i saigrači.

"Znaju da je ovo veliki trenutak na tome, hvala im na tome. Hvala i Dušanu (Tadiću) na asistenciji", rekao je Gaćinović.