230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

MEDOTEKA - Nova turistička atrakcija Trebinja

Danas je u selu Ljubovo nadomak Trebinja svečeno otvorena prva MEDOTEKA u Hercegovini, a i šire, kojom gazduje domaćinstvo Ljubibratić iz ovog sela.

170421 медотека

Jedinstvena na ovim prostorima, Medoteka je osmišljena tako da svojom bogatom ponudom proizvoda od meda, kao i tradicionalnim hercegovačkim proizvodima, eno i gastro ponudom, privuče što veći broj gostiju i turista iz cijelog svijeta. Ovaj ugostiteljski objekat se već nalazi na mapi promotivno-prodajnih mjesta meda i drugih tipičnih proizvoda, koja su uspostavljena duž rute "Puteva meda kroz Durmitor i Hercegovinu", a kroz čiji projekat je med uspostavljen kao novi turistički proizvod. Medoteka uspješno sarađuje sa lokalnom Turističkom organizacijom, kao i organizacijama i agencijama iz regiona, kako bi što prije bila uvrštena kao turistička destinacija i regionalnih turoperatera, a sve u cilju promocije pravih vrijednosti, odnosno zdravih autohtonih hercegovačkih proizvoda. Medoteka domaćinstva Ljubibratić se nalazi na visokofrekventnom putu Trebinje-Dubrovnik, a mišljenje turističkih radnika je da je ova nova tačka turističke ponude veoma značajna za grad Trebinje, jer sa svojim aktivnostima zaokružuje cjelokupnu ponudu grada na Trebišnjici.

"Uz ulaganje velikog truda i ljubavi prema prirodi i pčelama, sa tradicjom i iskustvom dugom 80 godina razvili smo pčelinjak od oko 150 košnica. Neumorno seleći pčelinjake po cijeloj Hercegovini nesebično smo pažnju poklanjali usavršavanju tehnologije pčelarstva, vođeni svojim entuzijazmom kao i mnoštvom novih ideja, često smo bili pioniri uvođenja novih tehnika razvoja pčelarstva. Naš rad i zalaganje tokom godina nagrađeni su velikim brojem diploma, medalja i zahvalnica za doprinos razvoju pčelarstva. Prepoznajući zahtjeve tržišta i želeći da budemo u korak sa vremenom, ove godine se rodila ideja i potreba da se naša radinost transformiše u MEDOTEKU. Pored visokokvalitetnog meda i proizvoda od meda, svi posjetioci će moći uživati u domaćim proizvodima - od sireva, pršuta, preko domaćih rakija od meda, smokve, loze, lokalnih vina, pa do prirodnih sokova od šipka" ističe Milorad Ljubibratić, vlasnik Medoteke, treća generacija medara u domaćinstvu Ljubibratić.