230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena izložba "Glitch" Nebojše Bumbe

Večeras je u galeriji Kulturnog centra u Trebinju svečano otvorena izložba radova trebinjskog umjetnika Nebojše Bumbe.

170519 бумба

Izložba obuhvata četiri dijela, digitalni kolaž, digitalnе crtežе, radovе na skeneru i video projekcije. Kako bi iz radova iscrpio specifičan likovni kvalitet autor je koristio razne tehnike. 

Prema riječima autora večerašnja izložba koja nosi naziv Glitch (Glič), je retrospektiva radova koji su nastalih u proteklih deset godina.

Bumba ističe da inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, modernih tehnologija i digitalnog okruženja. Pored svakodnevnih obaveza u domenu umjetnosti, aktivno se bavi fotografijom i video produkcijom.

Bumbi je ovo treća samostalna izložba u Trebinju, a izlagao je u Podgorici, Banjaluci i Novom Sadu. Srednju Likovnu školu završio je u Cetinju, nakon čega i Likovnu akademiju u Trebinju na smjeru slikarstvo. Prošle godine je završio Master studije u Novom Sadu, a trenutno živi i stvara u Trebinju.

Izložba će biti otvorena deset dana.

Glitch umjetnost je praksa korištenja digitalnih ili analognih grešaka u estetske svrhe, ili kvarenja digitalnih podataka, uključujući fizičko manipulisanje elektronskim komponentama u svrhu umjetnosti.