230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Za Dom penzionera 1.2 miliona KM

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske /RS/ Petar Đokić izjavio je danas u Trebinju da je potrebno 1,2 miliona KM za proširenje kapaciteta i rekonstrukciju Doma penzionera u ovom gradu i najavio da će Vlada procijeniti na koji način će biti obezbijeđena ova sredstva.

110419-dom

"Ministarstvo u potpunosti podržava ovaj projekat, a Vlada RS će u narednom periodu procijeniti na koji način ćemo obezbijediti sredstva, kako bi investicija bila realizovana u toku ove godine", rekao je Đokić novinarima nakon razgovora sa direktorom Doma penzionera Darom Cvijetić.

On je naveo da je proširenje kapaciteta Doma penzionera potrebno zbog velikog broja zainteresovanih budućih korisnika i poboljšanja kvaliteta života sadašnjih stanara.

Đokić je ocijenio da je trebinjski Dom penzionera jedna od najbolje organizovanih ustanova ove vrste u Republici Srpskoj i da je, kako je naveo, veoma vidljiv visok stepen brige i njege koju osoblje pruža korisnicima.

On je pojasnio da bi se novim ulaganjima mogla uraditi sanacija i rekonstrukcija ovog kompleksa, ali i adaptacija novih prostorija i proširenje kapaciteta, a sve sa ciljem da se poboljša kvalitet života penzionera u ovoj ustanovi.

Cvijetićeva je istakla da se nada da neće izostati podrška resornog ministarstva ovoj ustanovi.

"Mi ćemo u Domu penzionera u Trebinju i dalje nastaviti da radimo planiranom dinamikom, a sigurni smo da ni u budućnosti, kao ni do sada, neće izostati podrška resornog ministarstva, što je potrvrđeno i današnjom posjetom ministra Đokića", istakla je Cvijetićeva.

Ona je navela da se kapacitet postojeće zgrade Doma može proširiti za još 40 novih mjesta, ističući da se uvijek traži mjesto više u ovoj ustanovi.