230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi

Srpska pravoslavna crkva danas slavi dan svog utemeljivača, države i školstva - Svetog Save. Praznik najvećeg srpskog svetitelja obilježen je svetom liturgijom u Sabornom hramu u Trebinju.

120127-Sveti_Sava_muzicka_007

Tim povodom danas je u pozorišnoj sali Doma kulture u Trebinju priređena velika svečanost u organizaciji Muzičke škole Trebinje. 

Himnom Svetom Savi proslavu je otvorio hor Muzičke škole, nakon čega je uslijedilo osvećenje i lomljenje slavskog kolača. Trebinjski paroh Nikola Janković, uz prisustvo sveštenstva i predstavnika trebinjskih osnovnih i srednjih škola, kao i domaćina ove svečanosti Muzičke škole, obavio je čin lomljenja slavskog kolača i čestitao svim prisutnima slavu sa željom da je proslave u miru, radosti i sreći.

"Velika čast je i ponos da smo i mi kao škola dobili zadatak da vam se po prvi put predstavimo u čast velikog Svetog Save, tako vam se i obraćamo sa mišlju, riječju, muzikom, pjesmom i onim što najbolje znamo", istakla je direktorica trebinjske Muzičke škole, Borka Stupar, koja se ovom prilikom zahvalila svima na prisustvu i čestitala slavu Svetog Save. 

U bogatom muzičko-scenskom nastupu pod nazivom "Sveti Sava - školska slava" učestvovali su učenici osnovne i srednje muzičke škole Trebinje.

Ulogu domaćina i organizatora Svetosavske priredbe za narednu godinu preuzeo je Dragoslav Banjak, direktor Gimnazije "Jovan Dučić".