230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Od 1. januara ukida se šaltersko plaćanje računa za struju

Od 1. januara 2021. godine, račune za utrošenu električnu energiju biće moguće platiti putem mobilne aplikacije, koju je Elektprivreda BiH uvela u sklopu aktivnosti digitalne transformacije poslovanja, te putem Pošte i komercijalnih banaka.

201215 opa

U cijeloj BiH biće zatvorena naplatna mjesta po poslovnicama ovog javnog preduzeća, a zvanična odluka uprave biće saopštena javnosti uskoro.

- Ukidanje šalterske naplate računa i digitalizacija sistema ne prati socijalna osjetljivost prema korisnicima usluga Elektroprivrede, koji iz raznih razloga ne mogu koristiti internet za te svrhe. Još je nejasno na koji način će sve biti izvedeno, ali malo je vjerovatno da će banke, putem kojih će račune plaćati dosta naših penzionera, smanjivati i prilagođavati cijenu provizije na svoje usluge - komentarišu stručnjaci.

Za očekivati je i dodatne poteškoće potrošačima električne energije koji trebaju riješiti neki problem sa prethodnim uplatama i onima koji imaju potrebu za reklamacijama, određenim provjerama ili pritužbama na usluge Elektroprivrede.

Iz ovog javnog preduzeća, s druge strane, poručuju da se radi o jednostavnom, sigurnom i brzom načinu plaćanja računa. Cijela transakcija obavljat će se besplatno, u roku od maksimalno pet sekundi, skeniranjem QR coda, a aplikacija je dostupna na Google Play i App Store.

Odluka s pojedinostima korištenja OPA aplikacije i s njom zvanična najava ukidanja šalterskog plaćanja računa za električnu energiju, biće objavljena tokom ove sedmice, navedeno je u Elektroprivredi BiH. (Izvor: Ekapija)