230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Mjesec borbe protiv korupcije

Korupcija prodire u sve segmente društva i predstavlja najveću smetnju privrednog, društvenog i političkog razvoja, te prosperiteta države. 

201228 korupcija

Кorupcija pogađa sve zemlje na svetu i podriva temelje demokratskih institucija, privredni razvoj, vladavinu prava i ugrožava kvalitet života svih građana.

Suzbijanje korupcije nije jednostavan zadatak. To je borba koja se tiče svih nas i zahteva da svi budemo uključeni. Potrebna je ne samo posvećenost nezavisnih tela za borbu protiv korupcije u sprečavanju, otkrivanju i pozivanju na odgovornost korumpiranih državnih službenika, već i aktivno učešće svakog građanina ponaosob koji treba da kaže NE korupciji, da pred njom ne zatvara oči i da zahteva transparentnost i odgovornost od onih koje je glasanjem postavio na funkcije.

Borba protiv korupcije nikada nije do kraja „okončana“ niti se u njoj može jednom za svagda „pobediti“. Кada društvo pogrešno zaključi da je dobilo bitku i kada pažnja popusti, korupcija može i sigurno će se ponovo razbuktati. Suzbijanje korupcije prema tome zavisi od svesti, podrške i učešća svih građana. Oni su na prvoj liniji odbrane. Nipošto ne smeju da popuste u osudi korupcije i nikada ne smeju prestati da od svojih vlasti traže odgovornost.

Danas želimo da damo podršku svim institucijama, tužiocima, policiji, medijima, organizacijama građanskog društva ali isto tako i građanima Srbije koji se aktivno bore protiv korupcije kako bi SVAКI dan bio Dan borbe protiv korupcije. 

NISTE SAMI. OHRABRITE SE I PRIJAVITE KORUPCIJU.