230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

eDnevnik mobilna aplikacija dostupna za roditelje i učenike

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je, u okviru projekta „Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj računarskom opremom i softverom“, implementiralo mobilnu android aplikaciju „EDUIS eDnevnik“.

210221 edu

„eDnevnik“ mobilna aplikacija je namijenjena roditeljima i učenicima osnovnih i srednjih škola (12 srednjih škola), sa ciljem da se unaprijedi i olakša komunikaciju svih učesnika u obrazovnom procesu.
Ova mobilna aplikacija pruža pristup svim informacijama o školskim aktivnostima učenika kroz brzu, jednostavnu i bezbjednu komunikaciju između učenika, roditelja i nastavnika.
Кorišćenjem „EDUIS eDnevnik“ mobilne android aplikacije roditelji na jednostavan i brz način u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta imaju uvid u ocjene, izostanke, vladanje, raspored časova, a uz visok nivo bezbjednosti podataka. Takođe, upotrebom ove mobilne aplikacije učenici u svakom momentu imaju uvid u svoje školske aktivnosti i obaveze, pristup čitavoj paleti elektronskih servisa, za realizaciju onlajn nastave i redovnih školskih aktivnosti, ali i zdravo tehnološko okruženje na njihovom putu obrazovanja.
Aplikacija je dostupna na gugl prodavnici (Google Play Store) i svi zainteresovani učenici i roditelji je mogu besplatno preuzeti i instalirati na svoje mobilne telefone.
Potrebno je da u pretraživaču na gugl prodavnici unijeti “EDUIS eDnevnik” i pretraga će prikazati željenu aplikaciju. Prijava u aplikaciji se vrši sa identičnim eDnevnik nalozima kao i na veb aplikaciji.
U narednom periodu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske planira i razvoj iOS mobilne aplikacija „EDUIS eDnevnik“.