170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210401 petijevic baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Nagrade za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji

Konkurs je otvoren do 31. maja za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini.

210520 stop

Centar za razvoj medija i analize poziva novinare i medijske kuće da se u periodu od 1. maja do 31. maja prijave na konkurs za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji.
Konkurs je otvoren za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, a nagrade će se dodjeljivati u kategorijama:
• za najbolje istraživanje o korupciji objavljeno u štampanim i online medijima,
• za najbolje istraživanje o korupciji emitovano u programu televizijskih stanica,
• za najbolje istraživanje o korupciji emitovano u programu radijskih stanica i
• za najbolje istraživanje o korupciji u multimedijalnim sadržajima u Bosni i Hercegovini.

Prijavljeni radovi moraju biti istraživačke priče objavljene u nekom od bh. medija u periodu od 1. maja 2020. godine do 30. aprila 2021. godine.
Autore za nagradu mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori.
Prijedloge možete poslati elektronskim putem na zvaničnu adresu Novinarske nagrade This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa naznakom Za novinarsku nagradu i naznakom kategorije za koju se rad prijavljuje. Audio i video izvještaje možete poslati putem WeTransfera. Ukoliko su prilozi objavljeni na You Tube kanalu medija, dovoljno je poslati link na prilog.

Novinarska nagrada biće dodijeljena u okviru Programa istraživačkog novinarstva, kojeg finansira USAID u BiH. Centar za razvoj medija i analize nastavlja tradiciju nagrađivanja istraživačkih novinara i promocije istraživačkog novinarstva započetu prije devet godina kada je uspostavljena ACCOUNT novinarska nagrada.

Za više informacija, kontaktirajte nas putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.