170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210401 petijevic baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Facebook uveo Reels - TikTok definitivno lider u kreiranju trendova na društvenim mrežama

Kineska aplikacija TikTok sa sobom je donela kratke videozapise koji su izazvali veliku popularnost širom sveta i uspostavila novi trend koji diktira dizajn društvenih mreža.

211002 tiktok

Kada je nastala 2016. godine, malo ko je slutio da će kineska aplikacija TikTok doživeti takvu popularnost kakvu je doživjela tokom pandemije , koja i raste i danas. Broj korisnika TikToka konstantno se povećava , a pre dva dana su obavestili javnost da su dostigli miijardu aktivnih korisnika na mesečnom nivou širom sveta.

Nije trebalo mnogo vremena da ostale poznate kompanije implementiraju svoje verzije kratkih videozapisa na svoje popularne aplikacije, a to je najprije učinio YouTube, kada je uveo YouTube Shorts, a zatim i Instagram, koji je u vlasništvu Fejsbuka, kada je uveo Instagram Reels. Sada je i Facebook odlučio da prati sve popularniji trend i uveo u svoju aplikaciju kratke video zapise koji se pojavljuju na početnoj strani zajedno sa Stories i Rooms.

Nakon što otvorite jedan kratki Reels, aplikacija vam otvara full screen Reelsa nakon čega možete jednostavno listati u beskonačnost pregledajući kratke video sadržaje.

Ono što je sigurno iritantno jeste da se povremeno između dva Reelsa pojavljuju oglasi koji promovišu male kompanije, ostavivši im tako mogućnost da se lako povežu sa novom publikom. (Bajtbox)