230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Кampanja #SamoJedanКlik podsjeća građane na oprez na internetu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa INTERPOL-om učestvuje u kampanji #SamoJedanКlik koja ima za cilj da upozori javnost na ključne taktike današnjih velikih sajber pretnji, i da upravo samo jedan klik može napraviti veliku razliku u zaštiti vaših računarskih sistema, mreža i ličnih podataka od sajber kriminalaca.

211013 klik

Osnovni moto kampanje je da: „Кliknemo, dodirnemo ili prevučemo na stotine puta dnevno, često automatski“ i ona nastoji podsjetiti javnost da trebamo obratiti pažnju na sve naše radnje na mrežama. Ostati na oprezu najbolji je način za sprečavanje sajber kriminala i očuvanje našeg sajber prostora!

Кampanja će istaći glavne prijetnje koje je identifikovao MUP Republike Srpske i INTERPOL-ov Program za sajber kriminal, zasnovan na podacima prikupljenim od zemalja članica, partnera iz privatnog sektora, nacionalnih agencija za kibernetičku bezbednost i onlajn grupa za razmenu informacija.

Osnovni savjeti o sajber higijeni pružaće se tokom cijele kampanje, kako bi se pojedincima i preduzećima omogućilo znanje o tome kako zaštititi svoje sisteme i podatke (https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk ). Кampanji su se pridružile institucije u više od 70 zemalja članica INTERPOL-a, brojni partneri iz privatnog sektora, međunarodne organizacije, poput UNODC-a i Svjetskog ekonomskog foruma.