230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Vlada RS prati situaciju

03.12.2010. Tim za koordinaciju Vlade Republike Srpske za praćenje stanja u poplavljenim opštinama održao je sinoć u Banjaluci sastanak na kome se upoznao o trenutnom stanju u opštinama Bijeljina, Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Rudo, Novo Goražde, Foča, Višegrad, Bileća, Trebinje i Nevesinje.

Tim za koordinaciju nastaviće da prati stanje u poplavljenim opštinama, a sutra, u jutarnjim časovima, održaće sastanak na kome će analizirati nove informacije o situaciji na terenu.

"Tim za koordinaciju je konstatovao da je u potpunosti realizovan današnji zaključak Vlade RS o odobravanju sredstava interventne pomoći, u ukupnom iznosu od 200.000 KM najugroženijim opštinama", navedeno je u saopštenju iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Danas su poplavljena područja u RS posjetili ministri finansija Aleksandar Džombić, uprave i lokalne samouprave Zoran Lipovac, trgovine i turizma Predrag Gluhaković, rada i boračko invalidske zaštite Rade Ristović i ministar za izbjeglice i raseljena lica Omer Branković.

Ministri će i sutra nastaviti obilazak opština zahvaćenih poplavama.