230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sezona iz snova Nikoline Milić

Pomalo daleko od očiju srpske sportske javnosti, apsolutno nezasluženo, Nikolina Milić, trebinjsko dijete, članica reprezentacije Srbije igra sezonu života.

201216 milic

Od ove godine ona je članica španske ekipe Perfurmerijas Avenida iz Salamanke i igra sezonu života. Da li su se kockice složile ili je tek puka sreća, ali sve se, i jedno i drugo u životu zaslužuje, Nikolina pokazuje izuzetne igre i jedan je od glavnih igrača ove ekipe.

Кako u šampionatu Španije, tako u Evroligi, djevojke iz Salamanke ne znaju za poraz.

Za one neupućene, recimo da Nikolina Milić i Perfurmerijas Avenida igraju na nivou Nikole Mirotića i Barselone.

U Evroligi ubjedljivo su porazile dvije, izuzetno jake ruske ekipe, Nadeždu iz Orenburga sa 70:42 i Dinamo iz Кurska sa 89:74 i praktično su već obezbjedile plasman u četvrtfinale. Ostalo je da odigraju, u okviru grupe A još dvije utamice sa ekipom turskog Izmita i po još jednu sa ovim dvjema ruskim ekipama.

Slično je i u Španskom prvenstvu gdje su ubjedljivo prve.

U jednom od intervjua, kada sam je upitao šta bi poručila onim mladim košarkašicama koje žele da krenu njenim putem, kratko je rekla:“Moraju biti uporni, ne smiju odustajati, ništa nije nemoguće i mogu da ostvare sve što zamisle.Samo moraju da vjeruju u to i da rade. Da rade jako i da rade mnogo.Rad se uvijek isplati. Nije uvijek talenat najbitniji. Jeste važan, ali je drugom mjestui. Prvi je rad. Radom i odricanjem sve se može ostvariti“,rekla nam je. Ona je to uradila i pobijedila. Poslušajte je. (Hercegsport(Foto: Gettyimages)