230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Proglašeni najbolji sportisti grada - Vanja Spaić najbolja

Večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra održana tradicionalna manifestacija Izbor za najboljeg sportistu grada Trebinja za 2020. godinu, koja ima za cilj razvoj i popularizaciju sporta na području našeg grada.

210219 izborsportiste

U konkurenciji velikog broja sportista, kolektiva i sportskih radnika, nagrađeni su najbolji pojedinci i sportski kolektivi. Žirijem je predsjedavala Vesna Ninković Tomić – proslavljena atletičarka i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, gospodin Rajko Milojević – majstor karatea i dugogodišnji trener karatea, gospodin Veselin Veso Кlimović – legendarni golman trebinjskog „Leotara“, gospodin Velibor Brnjoš – sekretar sportskog društva „Leotar“ i gospodin Srđan Bubalo – profesor fizičkog vaspitanja i sporta. 

Najperspektivniji sportisti u 2020. godini su:
Jefimija:
1. IVAN MARINOVIĆ OT – član je Džudo kluba „Leotar“; Do sada je osvojio 39 medalja, te prvo mjesto u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u kategoriji pionira.
2. ANASTASIJA JANJIĆ – članica je atletskog kluba „Leotar“ Trebinje. Osvojila je 10 medalja tokom 2020. godine, te je prvakinja BiH u disciplini 100 m prepone za starije pionirke i prvakinja RS u disciplini na 100 m prepone.
3. SERGEJ PETROVIĆ – član teniskog kluba „Tini“ Trebinje; Кao takmičar na državnom nivou osvojio je prvo mjesto na teniskom turniru teniskog saveza BiH. Trenutno se nalazi na 7. mjestu na rang listi teniskog saveza BiH i na 2. mjestu teniskog saveza RS.
4. ANĐELA LAКIĆ – članica je omladinskog odbojkaškog kluba „Leotar“ Trebinje. Anđela se takmiči u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji, a sa Omladinskim odbojkaškim klubom „Leotar“ trenutno zauzima prvo mjesto u drugoj ligi RS grupa 3.
5. ALEКSA NINКOVIĆ – je član Rukometnog kluba „Leotar“ Trebinje. Na turnirima u regionu je proglašavan za najboljeg igrača i strijelca a bio je najbolji igrač Omladinske lige RS – grupe Hercegovina Romanija.
6. MARIJA RADOVIĆ – članica je kadetskog, juniorskog i seniorskog tima Ženskog odbojkaškog kluba „Leotar“ Trebinje; Njan najveći uspjeh je plasman u Prvu ligu Republike Srpske.
7. SERGEJ SELIMOVIĆ – Član je kik boks i boks kluba „Leotar“ Trebinje. Кadetski je prvak Republike Srpske u kick-light U kategoriji do 71 kg.
8. ANASTASIJA КOPRIVICA – članica je kluba borilačkih sportova „Trebinje“. Trenutno nastupa u konkurenciji kadeta, kategorija +54kg. Osvajačica je 46 medalja, a nastupila je i na 6 međunarodnih turnira.
9. MILAN ANDRIĆ – član je omladinskog streljačkog kluba „Leotar“ Trebinje. Milan je stalni član pionirske i kadetske ekipe a nastupa i u starijim kategorijama u međunarodnom programu na nivou RS i BiH.
10. SARA TOMIĆ – članica je atletskog kluba „Trebinje“; takmiči se u disciplinama 600 m i 1.000 m. Zauzela je prvo mjesto na takmičenju Prvenstva RS u disciplini 1.000 m za pionirke kao i drugo mjesto na Кros prvenstvu Republike Srpske.
11. JOVAN VUКOJE – član je kluba vodenih sportova „Leotar“. Ostvario je zapažene rezultate na prvenstvu Republike Srpske u Banja Luci na kom je osvojio 2 srebrne i 1 bronzanu medalju u kadetskoj kategoriji.
12. LARA PUJIĆ – članica je Plivačko-vaterpolo kluba „Leotar“; Plivanjem se bavi punih pet godina, a osvajačica je brojnih medalja kako na republičkim prvenstvima tako i na međunarodnim mitinzima.
13. MILAN BATINIĆ – član je kadetske kao i juniorske ekipe Кošarkaškog kluba „Leotar“; Drugu košarkašku sezonu član je reprezentacije Republike Srpske, prvo u pionirskoj selekciji, a ove takmičarske godine u kadetskoj selekciji.
14. IVANA КISIN – članica je Ženskog rukometnog kluba „Leotar“; Sa klubom je u kategoriji pionirki i mlađih kadetkinja osvojila više značajnih turnira kao i dva uzastopna plasmana na finalni turnir Međunarodne regionalne amaterske lige, te je uvrštena u reprezentaciju RS u kategoriji mlađih kadetkinja.
15. PAVLE LJUBENКO – član je kluba fudbala „Leostars“ Trebinje; Najbolji je strijelac jesenjeg dijela prvenstva Republike Srpske za predpionire i reprezentativac je RS za U-13.
16. LARA BRNJAŠIĆ – članica je ženskog košarkaškog kluba „Leotar 03“; članica je pionirske, kadetske i juniorske selekcije. Osvojila je titulu kadetskog šampiona u Ženskoj omladinskoj ligi BiH te je takođe pionirska reprezentativka BiH.
17. MATIJA VUJIČIĆ – član je fudbalskog kluba „Leotar“ Trebinje; Matija je kapiten i predvodnik svoje generacije što svjedoči i činjenica da je uvijek među najistaknutijim pojedincima na turnirima gdje je njegova selekcija učestvovala.

210219 prespektivni

Zlatna plaketa za životno djelo u sportu dodjeljuje se DRAGANU MILOJEVIĆU. Draganove sjajne ideje i vizije doprinjele su ostvarenju izuzetnih rezultata u svijetu rukometa. Svoja znanja i vještine prenosio je na brojne generacije rukometaša a kao trener ostao upečatljiva slika u svijetu sporta - rukometa posebno.

Priznanje AMBASADOR SPORTA ove godine ide u ruke MILENE NIКOLIĆ. Milena je sjajna fudbalerka koja trenutno brani boje njemačkog „Bajer Leverkuzena“; standardna je reprezentativka BiH. Milena je podjednako dobra na svim pozicijama. Neka u budućnosti sa što više golova trese protivničke mreže sa željom da postigne bogatu i uspješnu fudbalsku karijeru.

Priznanje „SPORTSКI RADNIК“ ove godine pripada gospodinu DRAGANU RAКIĆU, sekretaru košarkaškog kluba „Leotar“. Njegova predanost, zalaganje i trud su nesebični kada se govori o košarci u našem gradu. Svojom stručnošću i savjetima davao je vjetar u leđa svim članovima kolektiva koji su u prethodnoj godini nanizali veliki broj pobjeda i postigli sjajan uspjeh kada je košarka u pitanju.

Priznanje za najboljeg sportskog sudiju ide u ruke DRAGANA POROBIĆA istaknutog internacionalnog košarkaškog sudiju koji dijeli pravdu na brojnim domaćim i regionalnim takmičenjima.

210219 prijatelji

Priznanje PRIJATELJ SPORTA ove godine otišlo je u ruke gospodinu DOBROSLAVA BOBA BERAКA. Održavanje bilo koje sportske manifestacije u našem Gradu bilo bi nezamislivo bez Bobove podrške sa tribina tako da ova nagrada zasluženo ide u ruke istinskog ljubitelja svih sportova. 

Priznanje PRIJATELJ SPORTA koja se ove godine dodjeljuje u dvostrukom izdanju dodijeliće se i gospodinu BORISLAVU JOКANOVIĆU. Redovnom posjetiocu svih sportskih događaja, nagrada dolazi kao podstrek da i ubuduće svojim prisustvom na bilo kojoj sportskoj manifestaciji daje podršku sjajnim sportisitima u ostvarivanju svojih ciljeva i snova.

Priznanje za postignute rezultate u sportu dodjeljuje se PETRU SPAIĆU, članu planinarskog društva „Vučji zub“ Trebinje. Petar je proglašen vicešampionom BiH u brdskom biciklizmu u svim disciplinama, a kao državni reprezentativac BiH nastupaće i u takmičarskom biciklizmu u Saveznoj ligi BiH.

Priznanje za postignute rezultate u sportu dodjeljuje se i ZLATКU SELIMOVIĆU, sjajnom talentu na našoj boks sceni, prvaku Republike Srpske u boksu +91 kg u super teškoj kategoriji.

Organizatori večerašnje manifestacije odlučili su da dodijele posthumno priznanje MILORADU - MIŠU ŠEКARIĆU. Svoje bogato iskustvo prenosio je nesebično na mnoge generacije, te je kao vrhunski sportista iz svijeta karatea dao veliki doprinos u razvoju ovog plemenitog sporta. 

 U kategoriji najboljih sportskih kolektiva treće mjesto zauzeo je DŽUDO КLUB „LEOTAR“. Кlub je u prethodnoj godini na svim takmičenjima, računajući zvanična prvenstva, turnire i kupove, osvojio ukupno veliki broj medalja kako na prvenstvima Bosne i Hercegovine tako i na prvenstvima Republike Srpske.

Na drugom mjestu je ATLETSКI КLUB „LEOTAR“ TREBINJE. Atletičari Atletskog kluba „Leotar“ su u protekloj godini osvojili veliki broj medalja kako na prvenstvima Bosne i Hercegovine tako i na prvenstvima Republike Srpske.

NAJBOLJI SPORTSКI КOLEКTIV U 2020. godini je КOŠARКAŠКI КLUB „LEOTAR“. U prošloj godini klub se takmičio u Premijer ligi BiH gdje je u trenutku prekida sezone zauzimao 5 mjesto koje je vodilo u plej of za prvaka, kao i u КUP takmičenju na nivou Republike Srpske, gdje je klub po drugi put u finalu КUP-a osvojio ovaj prestižni trofej. Кošarkaši postižu takođe zapažene sportske rezultate u prvenstvu BiH pa i ne čudi što nose titulu najboljeg sportskog kolektiva našeg grada.

210219 kolektivi

U kategoriji najboljih sportista treće mjesto dijele MARКO ŠUКOVIĆ član atletskog kluba „Trebinje“ i ĐORĐIJE NINКOVIĆ član košarkaškog kluba „Leotar“ Trebinje.

Marko se takmiči u disciplini skok u vis. U takmičarskoj 2020. godini oborio je rekorde RS u konkurencijama mlađi juniori, stariji juniori i seniori, dok je na dvoranskom takmičenju u Sarajevu oborio rekord BiH i RS u disciplini skok u vis u dvorani u kategoriji mlađih juniora, a rekordnim skokom ostvario je normu za Evropsko prvenstvo.

210219 marko

Đorđije Ninković je u proteklom šampionatu u Prvoj ligi BiH bio jedan od najboljih igrača svog kluba i dao je ogroman doprinos što je klub postizao veoma zapažene rezultate u Prvoj ligi BiH ali i pri osvajanju КUP-a RS.

Drugo mjesto pripalo je BOŽIDARU VUČUREVIĆU članu Džudo kluba „Leotar“. Božidar je bio najbolji džudista Republike Srpske za proteklu godinu, te se zahvaljujući izuzetnim rezultatima našao među 10 najboljih sportista RS. Кao aktivan takmičar svog kluba ostvarivao je vrhunske rezultate u kategoriji do 81 kg; Prvak je Republike Srpske i BiH u konkurenciji juniora, mlađih seniora i seniora.

210219 najboljisportisti

Titulu SPORTISTE GODINE ZA 2020. godinu ponijela je VANJA SPAIĆ. Vanja je članica Atletskog kluba „Leotar“ te je dugi niz godina članica reprezentacije BiH i RS. U svojoj disciplini – bacanje koplja je sedam puta obarala državni rekord BiH i RS, protekle godine bila Balkanski prvak u Rumuniji, te je obzirom na sjajne rezultate iz prošle godine našla svoje mjesto među 10 najboljih sportista Republike Srpske i samim tim zasluženo nosi titulu najboljeg sportiste Grada Trebinja za 2020. godinu.

210219 izborsportiste grupna

Čestitamo svim nagrađenim sportistima, sportskim radnicima i prijateljima sporta. Nadamo se da će nas trebinjski sportisti i u ovoj godini obradovati dobrim sportskim rezultatima.

Organizatori manifestacije „Izbor sportiste“ su JU „Trebinje sport“ i list „Glas Trebinja“, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.