230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Odgovornim postupanjem spriječimo požare

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da prilikom paljenja vatre na otvorenom da uzmu u obzir vremenske prilike, takođe, da obrate pažnju na sve druge okolnosti koje mogu uticati na nekontrolisnao širenje vatre i da vatru ni u kom trenutku ne ostavljaju bez nadzora. 

210303 simijovi

Selo Simijovi

Zakon o zaštiti od požara iz novembra 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice.

Isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 КM za ona fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i ukoliko ne preduzme sve potrebne mjere i radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre. 

Pošto se u narednom periodu očekuje intezivno čišćenje poljoprivrednih parcela Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vlasnike kao i druga lica koja učestvuju u paljenju vatre da obavijeste najbližu vatrogasnu jedinicu, da vatru ne ostavljaju bez nadzora, da prije nego što napuste parcelu provjere da li je vatra ugašena.
Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu Policijska uprava Trebinje će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima.