230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uhapšeni zbog nasilja u porodici i napada na policiju

Policijska stanica Gacko je 13. marta 2021. godine, oko 00,30 časova zaprimila prijavu o nasilju u porodici. 

210217 policija

Odmah po zaprimanju prijave, policijski službenici Policijske stanice Gacko su izašli na lice mjesta gdje su zatekli lica inicijala Đ.G., O.G. i B.G. Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, lica inicijala O.G. i B.G. počinju da vrijeđaju i omalovažavaju policijske službenike, kao i da ih gađaju saksijama cvijeća čime onemogućavaju prilazak kući. Nakon što su se policijski službenici sklonili kako ne bi zadobili tjelesne povrede, lice inicijal O.G. uzima pajser i nastavlja da policijskim službenicima upućuje prijetnje. 

Poslije određenog vremena lica inicijala O.G. i B.G. su ušli u porodičnu kuću, a policijski službenici su ih lišili slobode u 01,40 časova. Izvršenim alkotestiranjem kod lica inicijala O.G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,26 g/kg i kod lica inicijala B.G. 0,39 g/kg.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se lice inicijala O.G. ispita u svojstvu osumnjičenog za krivična djela: „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“ i „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“ i da se lice inicijala B.G. ispita u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.