230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Milena Nikolić: Ambicije rastu

Milena Nikolić napadač i golgeter Bajer 04 Leverkuzena ima značajnu ulogu u visokoj poziciji u kojoj se trenutno nalazi njen tim.

210320 milena

Nakon 15. odigranih kola njen tim zauzima petu poziciju Bundeslige za žene, a na kratko je bio u top 4, po prvi put u istoriji kluba. Povodom sjajnih rezultata pričali smo sa Milenom Nikolić špicem Leverkuzena o dosadašnjem dijelu sezone.

Milena postigla si 10 golova do sada, a već do 15. kola si postigla duplo više golova u odnosu na prethodnu sezonu. Najbolji si strijelac kluba, a treći najbolji u ligi. Ti si u u velikom naletu reklo bi se?

Da, tako je. Sve ide kako treba, ja sam napadač i treba da tresem mreže, ali nije samo do mene cio tim je sjajan ove sezone.

To je istina. Protekle sezone ste se borili za opstanak, a sada ste u gornjem dijelu tabele. Šta se promijenilo?

Mnogo smo dosljedniji ove sezone. Dosta ima veze i sa dobrim ljetnim transferima, što je timu donijelu i novu energiju i bolju atmosferu. Pored svega toga, mlađim igračicama je itekako značilo prošlogodišnje iskustvo borbe za opstanak u ligi. Sada se vide rezultati. Može se čak i reći da je tim sazrio u fizičkom, kao i u tehničkom i taktičkom smislu. Svaka igračica daje 120%.

U pobjedi protiv Postdama bili ste 4. na tabeli po prvi put u istoriji kluba. Kakav je bio osjećaj?

Svakako je bio veliki podstrek za tim. To nam je pokazalo da možemo mnogo bolje. Obzirom da smo se prošle godine spašavali od ispadanja, bio je veliki izazov igrati za 4. poziciju. Naš primarni cilj je bio 6. pozicija, ali su se ambicije povećale nakon sjajnog prvog dijela sezone. Pokazali smo kao i protiv branioca titule da se možemo nositi sa svakim timom u Bundesligi.

Šta će odlučiti nastavak sezone i posljednih 7 kola?

Odmjerićemo snage sa nekoliko jakih protivnika. Među njima je i Bayern koji je neporažen ove godine i biće težak meč. Pobijedili smo ih u prošloj sezoni zašto ne i ove. U svaki meč definitivno ulazimo sa ambicijom za pobjedu i osvajanjem svih bodova. Vidjećemo kako će se sve odvijati. Ukoliko ostanemo dosljedni kao u protekle dvije sedmice mislim da možemo ostvariti zacrtano, pa možda i bolje.

Da li samopuzdanje igra važnu ulogu u vašem timu?

Definitivno imamo više samopouzdanja nego prije. Poučeni prethodnim mečevima i propuštenim prilikama, smatram da moramo da poradimo na boljem iskorištavanju šansi protiv jakih protivnika poput Volfzburga i Bayerna. Napadačka taktika se pokazala kao veoma dobra, pa ćemo i dalje nastaviti sa ofanzivnijom igrom bez puno respekta prema protivniku.

U januaru si produžila ugovor sa Bajerom na još dvije godine, do ljeta 2023. Koji su razlozi ove odluke?

Razlozi su isti kao i kada sam potpisala prvi ugovor: Okruženje mi odgovara. Kao što sam pokazala u prvom dijelu sezone, u timu se stvarno osjećam kao kod kuće. Ekipa u kojoj vidim dosta potencijala značajno se razvila, može da napreduje i ostvari proboj u gornji dio tabele, gdje planira i da ostane.

Koje želje i ciljeve imaš lično, a i sa timom za ovu sezonu?

Kao što sam rekla, hoćemo da se osiguramo dobru poziciju do kraja prvenstva. Nadam se da ću tome moći da doprinesem golovima. Želja mi je da tresem mrežu na svakoj utakmici.

Koliko golova možemo da očekujemo od tebe?

Pričala samo već o ovome na kraju prvog dijela. Moj cilj je uvijek bio da postignem jedan više gol u odnosu na prethodni period. Postigla sam 5 golova prošle sezone, a šest u ovoj polusezoni. Bila bi presrećna ako bih sezonu završila sa 15 golova. Daću sve od sebe! (Bayer04.de)