230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ribolovci konačno mogu da se posvete svom omiljenom hobiju

Dan koji su mnogobrojni ribolovci sa nestrpljenjem čekali je konačno došao.

210326 trebisnjica

Danas je na vodama kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo Trebinje otvorena ribolovna sezona.

Željno očekivani praznik ribolova konačno je dočekala ekipa strastvenih trebinjskih ribolovaca i istinskih ljubitelja prirode, rijeke i ribolova, a razlog više za radost  je i prelijep proljetni dan.

Zbog vanredne situacije otvor neće imati zvaničan karakter, a naglasak je na socijalnoj distanci, što ne bi trebao da predstavlja problem za ribolovce zbog načina ribolova i korištenja ribolovne opreme.

Sa lica mjesta su nam se javili prekaljeni trebinjski ribolovci Rašo Pujić i Miki Perkušić koji su jedva dočekali da se posvete svom omiljenom hobiju.

210326 miki 

210326 raso

210326 raso1

Iz SRD Trebinje napominju da je na područje Lastvanskog jezera i rijeke Sušice instaliran sistem za video nadzor. Kamere snimaju i noću, a glavni razlog postavljanja je veliki broj ribokradica koji krše pravila rilolova, a samim tim i zakon. Ovim inicijativama ribokradicama se jasno daje do znanja da neće odustati od zaštite voda kojima gazduju, ribljeg fonda i životne sredine.

"Molimo ribolovce da za sobom ne ostavljaju otpad, ne love ribu ispod mjere i da regulišu ribarske dozvole" poruka je SRD!

SRD Trebinje ća u saradnji sa SRK Nikšić, CJB Trebinje, GS BiH i GS Crne Gore pratiti aktivnosti na vodama kojima gazduju i spriječiti svaki vid nezakonitog uništavanja ribljeg fonda i prirode.