230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Policijska uprava Trebinje obilježila Dan policije Republike Srpske

Policijska uprava Trebinje je danas obilježila Dan policije Republike Srpske, 4. april. 

210402 putb

Tim povodom, ispred Policijske uprave Trebinje, a pored spomen-obilježja poginulim pripadnicima CJB Trebinje služen je parastos, nakon čega je položeno cvijeće.

Parastos poginulim pripadnicima CJB Trebinje u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu služilo je njegovo preosveštenstvo episkop Zahumsko-hercegovački i primorski, gospodin Dimitrije. Cvijeće su položili: rukovodstvo Policijske uprave Trebinje zajedno sa predsjednikom Skupštine Grada Trebinja, Dragoslavom Banjkom, predstavnici Boračke organizacije Grada Trebinje i Udruženje veterana III odreda Specijalne brigade policije Hercegovine.

U svom kratkom obraćanju načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa se zahvalio svima koji su došli da odaju čast poginulim pripadnicima i rekao: „Rad Policijske uprave Trebinje je u prethodnoj godini obilježio virus korona, policija je u skladu sa zaključcima Republičkog štaba bila aktivno uključena u sprovođenje mjera s ciljem suzbijanja bolesti izazvanih virusom korona. Ova Uprava je i pored tih do tada nepoznatih obaveza, ostvarila značajne rezultate s kojima svi treba da budemo ponosni. Mogu da kažem da su sva krivična djela iz oblasti krivičnih djela protiv života i tijela i protiv javnog reda i mira uspješno dokumentovana i počinioci su predati u nadležnost pravosudnih institucija. Кada bismo govorili o privrednom kriminalitetu, tu, smo takođe, zaplijenili cigarete tržišne vrijednosti oko 500.000КM, konstantno smo ostvarivali rezultate u oblasti zloupotrebe opojnih droga, broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama je manji. Ovi rezultati nas ohrabruju i daju nam podstrek da i u narednom periodu nastavimo istim intezitetom. Takođe, s dobrim rezultatima možemo da stanemo i pred ovo spomen-obilježje i da znamo da ovi ljudi nisu svoje živote dali uzalud. Oni su ih ugradili u temelje Republike Srpske, a naša obaveza je i prema njima i prema našoj djeci da Republiku Srpsku unaprijeđujemo, svako iz svog domena rada.“

Izjavu je dao i predsjednik Udruženja veterana III odreda Specijalne brigade policije Hercegovine, Dejan Bodiroga, koji je istakao da je posao policajca u proteklom odbrambeno-otadžbisnkom ratu bio izuzetno težak i odgovoran, ali da je i danas takav. On je dodao da se 4. aprila obilježava 29 godina postojanja policije Republike Srpske.