170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210401 petijevic baner

210601 kodnonana baner copy
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

S lijepim vremenom sve je više dvotočkaša na ulicama

Policijska uprava Trebinje je u 2020. godini na putnoj mreži istočne Hercegovine evidentirala devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan od učesnika bio vozač motocikla ili mopeda. Pet vozača motocikala je zadobilo teške tjelesne povrede i jedan lakše tjelesne povrede. 

210412 paznja

Apelujemo na sve vozače putničkih automobila da u saobraćaju posebnu pažnju obrate na vozače motociklista i mopeda. Najčešće greške vozača putničkih automobila su da zbog brzine koju motocikl dostiže, ne primjete ga na vrijeme zbog čega je neophodno da se prilikom radnje skretanja upali pokazivač pravca, da se provjeri tzv. „mrtvi ugao“. 

Takođe, iako su motocilisti jedna od ugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju vrlo često voze bez korištenja zaštitne opreme, prije svega kacige, voze nedozvoljenom brzinom i često bez položenog vozačkog ispita. Saobraćajne nezgode u kojima učestvuju motociklisti su su u najvećem broju slučajeva nezgode sa teškim tjelesnim povredama ili sa smrtnom posljedicom.
Policijska uprava Trebinje će u narednom periodu da pojača kontrole vozača motociklista, lakih motociklista i mopeda koristeći službeni motocikl i moped.
Bezbjednost učesnika u saobraćaju je zajednička odgovornost zbog čega je poštovanje saobraćajnih propisa i saobraćajne kulture jedan od najboljih načina za postizanje visokog nivoa bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.