230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Еvidentirana saobraćajna nezgoda sa teškim tjelesnim povredama

Policijska uprava Trebinje je od 23. aprila do jutros evidentirala dvije saobraćajne nezgode na putnoj mreži koju operativno pokriva i iz saobraćaja isključila 37 lica zbog vožnje pod uticajem alkohola. 

140404 policija1

Prva nezgoda evidentirana je 23. aprila 2021. godine, oko 21,00 čas, u mjestu Orah, opština Bileća u kojoj su učestvovali putnički automobili: marke: „Volkswagen“, tip „Golf“ kojim je upravljalo lice inicijala M.G. i marke „Volkswagen“, tip „Passat“ kojim je upravljalo lice inicijala R.D. Nakon izazvane nezgode lice inicijala R.D. je napustilo lice mjesta. Pronašli su ga policijski službenici Policijske stancie za bezbjednost saobraćaja Trebinje, kojom prilikom su alkotestiranjem utvrdili da ima 1,63 g/kg alkohola u organizmu. Saobraćajna nezgoda je za posljedicu imala materijalnu štetu. 

Druga nezgoda, je evidentirana iza ponoći, 26. aprila 2021. godine. U nezgodi je učestvovao putnički automobil marke „Renault“, tip „Clio“ u kome su se nalazila četiri lica. Saobraćajna nezgoda je evidentirana u mjestu Biograd, grad Trebinje. Jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede zbog kojih se nalazi u Кliničkom centru Crne Gore u Podgorici, dok su ostala tri lica zadobila lake tjelesne povrede.
Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u navedenom vremenskom periodu 37 lica isključili iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola u organizmu od kojih je sedam lišeno slobode. Najmanja izmjerena količina alkohola u organizmu je bila 1,54 g/kg, dok je najveća izmjerena količina bila 2,92 g/kg.
Uzrok većine saobraćajnih nezgoda je vožnja pod uticajem alkohola. Posljedice saobraćajne nezgode su nepredvidljive zbog čega Policijska uprava Trebinje apleuje da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćaje propise.