230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Gradimo turizam zajedno" kampanja za kvalitetniju organizaciju poslovanja

„Gradimo turizam zajedno“ – nova je kampanja Turističke organizacije Trebinja s ciljem izgradnje partnerskih odnosa i umanjenja broja fizičkih lica koja iznajmljuju smještaj u „sivoj zoni“ – van zakonskih okvira.

210505 smjestaj

Kampanja će poseban akcenat staviti na fizička lica koja iznajmljuju sobe, apartmane ili kuće za odmor, a pritom ih nisu registrovali i samim tim obavljaju nelegalnu djelatnost što podliježe sankcionisanju od strane nadležnih inspekcijskih organa, koje će u narednom periodu vršiti kontrole poslovanja ove grane turističke privrede.

Kako bi se ovim fizičkim licima pružila još jedna mogućnost da registruju svoju djelatnost, u okviru ove kampanje biće raspisan javni poziv na koji će moći da se jave zainteresovana lica i na taj način svoju djelatnost učine legalnom, a u skladu sa Zakonom o boravišnoj taksi i Zakona o porezima i doprinosima i time izbjegnu potencijalne sankcije u narednom periodu.

Kao potvrdu partnerskog odnosa Turistička organizacija i nadležno Odjeljenje će kao podsticajnu mjeru za sva fizička lica koja odluče registrovati svoju djelatnost do 1. jula 2021. godine dodijeliti vaučere od 50 do 200 KM (ovisno o broju registrovanih kreveta), koji će biti namijenjen za kupovinu opreme za hotelijerstvo.

Sva fizička lica koja žele registrovati svoju djelatnost kompletne informacije mogu dobiti svakim danom od 8.00 do 20.00 časova u Turističkom informativnom centru pored bašte „Platani“ (ulica Jovana Dučića bb) ili na broj telefona 059/273-410.

Kreirani su i promotivno-informativni flajeri koji će svim zainteresovanim licima biti dostupni u prostorijama Turističkog informativnog centra i Centra za usluge građanima Grada Trebinja, a jedan dio će kroz više namjenskih akcija biti podijeljen građanima.

Kampanju „Gradimo turizam zajedno“ obilježiće niz zanimljivih aktivnosti, a svakako će najveću pažnju (registrovanih smještaja ali i onih koji to žele da postanu – svi tipovi smještaja) privući prezentacija kompanije „HSS“ iz Beograda, lidera na polju centralizovanih rezervacionih sistema koji će (nakon potencijalnog otkupa licence i prolaska obuke od strane zainteresovanih subjekata) biti dostupan u okviru sajta Turističke organizacije Trebinja. Na taj način svi registrovani objekti koji pružaju uslugu smještaja na teritoriji Trebinja dobiće potpuno besplatnu promociju i novi kanal prodaje uz najmanju proviziju na tržištu uz niz pogodnosti i dodatnih poslovnih prilika.

Prezentacija će se održati 10. maja 2021. u velikoj sali Gradske uprave Trebinje, u dva termina – u 10.00 i 11.00 časova, u trajanju od po 45 minuta.

Svi zainteresovani se za učešće na prezentaciji mogu javiti lično svakim danom od 8.00 do 20.00 časova u Turističkom informativnom centru pored bašte „Platani“ (ulica Jovana Dučića bb) ili na broj telefona 059/273-410 kao i na imejl adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Planirano je da kampanja traje do kraja tekuće kalendarske godine uz kontinuiranu medijsku promociju i niz akcija koje će se realizovati po fazama.