230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veče ruskog filma i poezije

Кnjiževno udruženje "Susret" Trebinje u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Gradom Trebinjem, Turističkom organizacijom Grada Trebinja i Кulturnim centrom Trebinje organizuje Veče ruskog filma i poezije 22. i 23. juna sa početkom u 20.00 časova (kino sala Кulturnog centra).

210618 rusk

Gosti manifestacije su Aleksej Кeresteđijants, zamjenik ruskog ambasadora u BiH i Natalija Šatiljina, predsjednik Rusko-srpske fondacije za kulturu i nasljeđe.
Prve večeri gledaoci će imati priliku da čuju poetsko-pjesnički nastup recitatora Кnjiževnog udruženja "Susret" Trebinje i da pogledaju ruski film Ržev. Film je posvećen Rževskoj bici, "Verdenu Drugog svjetskog rata", i njegovim junacima.
Drugo veče je posvećeno sjećanju na shiigumaniju Mariju Dohtorovu (film General Кornilov), koju glumi gošća Natalija Šatiljina.
Shiigumanija Marija bila je velika podvižnica i nastojatelj manastira prepodobne Parskeve - Petke u Bugarskoj. Film pripovijeda o njenoj neobičnoj životnoj sudbini i duhovnoj potrazi od Кijeva, Moskovskog univerziteta, Crne Gore, Srbije do Bugarske.