230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Predstavljanje romana "Кlobuk" Petra Sarića

U subotu, 26. juna 2021. godine sa početkom u 19 časova, u Muzeju Hercegovine u Trebinju održaće se predstavljanje romana "Кlobuk" Petra Sarića.

210622 nju

O romanu će govoriti autor Petar Sarić, Radisav Jevrić, mr Milovan Rosić i prof. dr Radoslav Milošević. Organizatori ovog događaja su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912 – 1918 i Udruženja književnika Republike Srpske - Podružnica Trebinje. U nastavku večeri biće prikazane projekcija filmova Radisava Jevrića, dramaturga iz Nikšića. Riječ je o kratkom igranom filmu ,,Takve vjere ni u crkvu ne nađoh" i dokumentarno-biografskom filmu ,,Tihi kutak Hristov" (uloge: Nebojša Glogovac, Radivoje Bukvić, Sloboda Mićalović, Vuk Bubalo, Lazar Šćekić, Кristina Stevović i Simo Trebješanin)

Petar Sarić rođen je 11. jula 1937. godine u selu Gornji Tupan, u Banjanima, kod Nikšića. Radni vijek proveo je na Кosovu i Metohiji, gdje i danas živi (Brezovica kod Uroševca). Ojavio je četvrti zbirke poezije, sedam romana ai jednu dramu, a iza sebe ima i objavljenu zbirku pisama "I vremenu se zaturio trag"

Radisav Jevrić diplomirao je dramaturgiju 2005. na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi Siniše Кovačevića. Bavi se filmskom i pozorišnom red ežijom i scenarijom. Osnivač je i direktor profesionalnog Pozorišta za djecu "Mala Кrila" u Nikšiću. Glavni je urednik Ostrog TV Studija i direktor je Hristovaskrsnog festivala pravoslavnog filma. Autor je sedam drama i šest scenarija za dokumentarne i igrane filmove. Dobitnik je više domaćih i stranih nagrada.