230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U mjestu Dabrica, opština Berkovići, pronađen zasad indijske konoplje

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Dabrica, opština Berkovići, pronašli 30 stabljika zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju.

210723 zasad

Uviđaj na mjestu pronalaska stabljika izvršen je u jutarnjim satima, kojom prilikom su izuzete stabljike indijske konoplje. Policijski službenici su lišili slobode lice koja se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Riječ je o licu inicijala D.G. Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi šireg lica mjesta pronađenih stabljika, kao i kuća, pomoćnih prostorija i vozila, koje koristi navedeno lice. Tom prilikom je u kući koju koristi lice D.G. pronađeni i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeti eksploziv i elektronske detonatorske kapisle.

210723 dinamit

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijska uprava Trebinje je u toku 2021. godine ukupno evidentirala 66 slučaja zloupotrebe opojnih droga, i to četiri krivična djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i 62 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.