230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Postignut dogovor između opštine Ljubinje i Udruženja "Bebe"

Na održanom sastanku između predstavnika Udruženja porodica sa problemom steriliteta "BEBE" iz Trebinja i načelnika opštine Ljubinje postignut je dogovor o saradnji u narednom periodu.

210907 bebe

"Dogovorili smo se da u narednih par mjeseci, u saradnji sa opštinom Ljubinje, Domom zdravlja Ljubinje i nadamo se i privatnom ambulantom "Dr Savo" izvršimo promotivno-informativnu kampanju pod nazivom "Sterilitet nije sramota", kako bi ohrabrili bračne parove koji imaju problem sa sterilitetom sa područja opštine Ljubinje da se jave nama u udruženju i da dobiju neophodnu pomoć i savjete. Radosna sam zbog otvorene podrške i nama kao Udruženju, ali prvenstveno i porodicama sa problemom steriliteta sa kojima se susreću, koju sam danas dobila od strane načelnika opštine i sigurna sam da ćemo ostvariti jednu jako dobru i korisnu saradnju", istakla je predsjednica Udruženja Snežana Misita.

"U narednim mjesecima ćemo u saradnji i uz pomoć Udruženja BEBE, a na osnovu njihovog dosadašnjeg iskustva, napraviti odgovarajuće odluke i pravilnike kako bi olakšali sve te procedure i pronašli najlakši model kako pomoći ovim porodicama uzimajući pri tome u obzir i sve specifičnosti poput imovinskog stanja, godina starosti, da li već imaju djecu ili ne i raznih drugih kriterijuma.

Novac ne smije biti prepreka nikome da se ostvari kao roditelj i dok sam načelnik vodiću se time i tako se i ponašati. Znam da je budžet naše opštine mali i nedovoljan za sve, ali ukoliko je potrebno da biram između asfaltiranja nekog puta i pomoći nekome da se ostvari kao roditelj, uvijek ću odabrati ovo drugo", istakao je načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić.