230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nova košarkaška liga Bosne i Hercegovine pod velikim znakom pitanja

U istočnom Sarajevu održana je sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske. Zatraženo je od Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine pomjeranje prvog kola šampionata, koji je trebao krenuti danas.

210515 djuras

Konstatovano je na toj sjednici da ni jedan potreban akt nije usvojen da bi šampionat Bosne i Hercegovine mogao krenuti. Nisu održani seminari za sudije, delegate, kontrolore, nisu licencirani igrači, nije legalno i legitimno izabran komesar takmičenja...

Svi klubovi iz Republike Srpske, ženski i muški, te službena lica su odlučila da se ne pojave danas na parketu, podržavajući tako odluke matičnog saveza.

Ovom sastanku je prisustvovao i predsjednik sarajevskih Sparsa Nihad Selimović koji je podržao ove odluke smatrajući da sadašnje rukovodstvo krovnog saveza radi mimo zakona i statuta.

Podsjećamo, svi nesporazumi su krenuli nakon što su Igokea, Sparsi i banjalučki borac odbili da igraju onaj Fajnal for u Širokom. Tamo se pojavila samo domaća ekipa, a Amer Čolan, generalni sekretar bh saveza je donio odluke o kažnjavanju pomenuta tri kluba.

Tada je čini se počelo urušavanje saveza. Klubovi ne prihvataju te kazne, a Čolan ne odustaje.

Ukoliko do dogovora ne dođe, a već danas bi valjda Košarkaški savez BiH trebao donijeti odluku o odlaganju prvog kola, slijedi nova priča.

Kako nam je rekao Aleksandar Đurđević, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske, nije nemoguća opcija formiranje novog takmičenja. U njemu bi svoje mjesto našli klubovi iz Republike Srpske, ali i klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine. Prije svega Sparsi, ali nisu oni jedini. Ima ih još....

Sportdc