230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dajana Bošković vrhunski korektor i smečer pojačala Crvenu zvezdu

Reprezentativka Bosne i Hercegovine pronašla je zajednički jezik sa srpskim klubom, a zvanična promocija je obavljena danas, kada je Crvena zvezda predstavila novu akviziciju ženskog seniorskog tima.

220125 dajana

Kada je reč o starijoj sestri jedne od najboljih odbojkašica sveta Tijane Bošković, prethodne dve sezone provela je u turskom Kuzejboru. Pre toga je u istoj zemlji igrala za Sarijer. Tokom takmičarske 2017/18 nastupala je u Poljskoj, a Enea joj je bio prvi klub u Evropi nakon povratka sa koledža u San Antoniju. Pre odlaska u Sjedinjene Američke Države, kao i njena sestra bila je član beogradske Vizure, odnosno pančevačkog Dinama. Neposredno pre povratka u srpsku odbojku, nastupala je za kineski Šendžen, sa kojim je početkom januara završila sezonu.

"Kad sam čula da sam dobila ponudu od Crvene zvezde bilo mi je veoma drago. Igrala sam u Srbiji pre 10 godina i povratak je nešto veoma veliko za mene. Drago mi je što se odbojka u Srbiji diže, ide uzlaznom putanjom. Pokušaću da opravdam očekivanja ekipe i Stručnog štaba. Što se tiče ekipe, imamo par iskusnih igračica, tu su i mlađe odbojkašice, reprezentativke Srbije koje su vrlo talentovane i zadovoljstvo mi je raditi sa svima njima. Do sada sam odradila tri treninga, prvi utisak je da ima mnogo žara i želje za napredovanjem i uspehom. Drago mi je što su ciljevi visoki i nadam se da ću pomoći i doprineti uspešnoj realizaciji", rekla je Dajana Bošković.

Priliku da debituje za trenutno trećeplasirani tim srpskog prvenstva, Boškovićeva će imati već za četiri dana kada Zvezda gostuje sedmoplasiranom Sremu.