230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijavite se na prvi trebinjski polumaraton

Sa Crkvine, pa do Trebišnjice, malo kroz grad pa onda kroz krš po prvi put trčaće se polumaraton. Na kraju ljeta Trebinje te čeka, poručuju organizatori.

240606 sunrun2

Manifestacija SUN RUN koju organizuje trebinjsko Udruženje "Sportom do zdravlja“ održaće se krajem septembra. Za sve ljubitelje trčanja pripremili su 3 rute.

  • Polumaraton 21K
  • Fun run za rekreativce 7K
  • Dječija trka - Trka radosti

„Trčaće se po najljepšim dijelovima Trebinja. Pored obale Trebišnjice, po samom gradu, iznad vinograda do manastira Tvrdoš pa u Grad Sunca. Trkači će vidjeti taj gradski dio kamene Hercegovine i taj jedan moredni dio kakav je Grad Sunca“ kaže idejni tvorac Slobodan Gutović.

Organizatori prvog trebinjskog polumaratona šalju jasnu poruku, sport je zdravlje i otkrivaju tačan termin manifestacije.

„SUN RUN manifestaciju najavljujemo za 28. septembar, na kraju ljeta, pred sam kraj turističke sezone. Imamo namjeru produžiti samu turističku ponudu grada Trebinja. Spremili smo tri trke u okviru manifestacije“, ističe Gutović.

240606 sunrun

Godinama Slobodan aktivno učestvuje na polumaratonima. Kaže, sve je počelo kada je trčeći polumaraton na Zlatiboru, razmišljao kako bi bilo dobro da trkači imaju priliku da uživaju u ljepotama Hercegovine. Od ideje do realizacije prošlo je nekoliko mjeseci. Manifestacija je zamišljena kao svojevrsna motivacija za sve entuzijaste.
„U principu bitna je samo želja trkača. Zaista kad neko želi i uspije. Sa malo volje sve je moguće . Biće organizovane onlajn pripreme za sve trke. Nadam se da će naš narod ovo da prepozna kao jedan lijep sportski događaj“, zaključuje Gutović.

U jedinstvenoj, do sada neviđeoj ruti polumatarona, svi učesnici uživaće u ljepotama najjužnijeg grada Srpske.

Sportska manifestacija SUN RUN okupiće trkače iz cijelog regiona, ali i iz Evrope. Prijave već stižu i otvorene su do sredine septembra. A prijaviti se možete na sajtu i društvenim mrežama „SUN RUN“. 

240606 sunrun1

Sajt: www.trebinje.run
Facebook: Trebinje Run
Instagram: Trebinje Run (trebinje_sunrun)