230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uspješna vježba Vatrogasaca

U utorak 16.11.2010. pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje na prostoru stambeno – poslovnog kompleksa "Agrokop" održali su vježbu gašenja požara u zatvorenom prostoru. Na ovaj način vatrogasci su pokazali svoju teoretsku pripremu uz taktičko – tehničku izvedbu na terenu.

"U vježbi su učestvovali svi vatrogasci iz naše jedinice, a bili su raspoređeni u 4 grupe. Vježba se sastojala od pet segmenata, a radilo se sa izolacionim aparatima, auto – mehaničarskim ljestvama, ljestvama rastegačama, savlađivanju prepreka i kretanju kroz zatvoreni požarni prostor i spuštanju niz konopce ," rekao je komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Miodrag Batinić.

On je takođe dodao da vatrogasci mogu biti zadovoljni svoijm rezultatima rada u ovoj godini.

"Smatram da smo dosta dobro intervenisali u svim intervencijama na koje smo bili pozvani. Imali smo i ljeto u kome je kampanja požara trajala nekih dvadeset pet dana, odnosno bilo je posla, ali uspjeli smo da stignemo i pogasimo sve požare na zadovoljstvo i nas i lokalne zajednice," rekao je Batinić.

On je istakao da se Teritorijalna vatrogasna jedinica ove godine i podmladila, kako sa voznim parkom, tako i sa pojedinim kadrovima.