230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Tornado u Njujorku - zove se Novak!

Dominantna igra Novaka Đokovića u nastavku polufinalnog meča sa Davidom Fererom - 3:1 (2:6, 6:1, 6:4, 6:2). U ponedeljak (22.00) protiv Mareja za odbranu titule.

120909-tornado

 

David Ferer najavio je iznenađenje vetrovite subotnje večeri, kada se bolje snašao u lošim vremenskim uslovima i poveo rezultatom 5:2.

Dan kasnije uspešno je priveo taj set kraju, nakon čega je bio samo dekor fenomenalnoj partiji Novaka Đokovića, koji je španskom "zecu na električni pogon" pokazao koliko je bolji teniser, na tvrdoj podlozi pogotovo.

Meč rastegnut na dva dana potrajao je malo više od dva i po sata.

Srpski teniser iskoristio je šest od devet brejk lopti i zasluženo se plasirao u finale US opena, treću godinu zaredom.

Branilac titule u ponedeljak od 22 časa će se sastati sa Endijem Marejom, kojeg je na grend slem turnirima do sada "tukao" u oba susreta - na Australijan openu 2011 (3:0 u finalu) i 2012. godine (3:2 u polufinalu).

Novak u međusobnom bilansu vodi protiv Škota sa 8:6, od toga je 6:5 na tvrdoj podlozi.

Đoković će ući u meč sa pet grend slem titula iz osam finala, dok je Marej u sva četiri pokušaja ostao "kratkih rukava" - dva puta u Melburnu i po jednom na Vimbldonu i US openu.

Iskustvo je definitivno na njegovoj strani, ali ostaje da se vidi koliko još može da odbija napade rivala o kojem zna sve, ali koji takođe zna sve o njemu.

120909-tornado1

Novak je posle 2:5 u subotu popodne bio svestan da ga u nedelju čeka potpuno novi meč. Znao je da će morati da juri rezultat, ali i da će mu lepo vreme dozvoliti da pokaže sve svoje kvalitete.

Nije se opterećivao prednošću Ferera, koji je vrlo brzo shvatio da mu je realni tornado prethodnog dana odneo lepu šansu za prvo grend slem finale u karijeri.

Novak je vezao dva brejka i poveo sa 4:0, dopustivši protivniku da na svoj servis osvoji samo jedan od osam poena.

Španac potom nije uspeo da uzvrati uprkos vođstvu od 0:40 i sve što je uzeo u tom delu meča bio je počasni gem za 5:1.

Novak je igrao napadački, nizao je vinere nakon dobrih servisa, ali takođe i posle dugih razmena udaraca. Ferer je igrao svoju igru, davao sve od sebe, međutim, naspram sebe je imao tenisera koji kao niko drugi ume da pređe iz defanzive u napad.

Drugi reket sveta malo je zastao tek kod vođstva od 2:0 u trećem setu, kada je Ferer iskoristio seriju njegovih grešaka i preokrenuo rezultat (2:3).

Njegova inicijativa bila je kratkog daha, jer je Đoković novim brejkom stekao ključnu prednost (4:3) i sačuvao je do kraja seta.

Ostao je veran sebi i u četvrtom delu meča. I taj set "otvorio" je brejkom, sa autoritetom povećao vođstvo na 4:0, kada je već sve bilo jasno. Srpski teniser prebacio je u "ler" i bez problema odservirao preostala dva gema, koliko mu je nedostajalo do veličanstvene pobede.

Novak je u konačnom zbiru imao 10 vinera više (34:24), osam neiznuđenih grešaka manje (31:39), a za finale bi bilo poželjno samo da popravi igru na mreži, gde je u nedelju često bio nesiguran na volejima.

Đoković - Marej, biće to sjajan meč, nema sumnje...

(MONDO)