230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

"Audi" predstavio novi "A3 sportbek" (video)

"Audi" je obelodanio prve detalje u vezi sa dolazićim modelom "A3 sportbek" sa troja vrata, koji dolazi sa nekih šest meseci "zaostatka" sa standardnim "A3".

120922-audi Nemački proizvođač odlučio se da uoči Salona automobila u Parizu predstavi verziju sa troja, dok će verzija sa petoro vrata sačekati ovu veliku manifestaciju iz sveta automobilske industrije.

Kod "kuće", u Nemačkoj, "audi A3 sportbek" u osnovnoj vetziji sa 1,2 TSFI agregatom koštaće 22.500 evra

U poređenju sa modelom sa troja vrata, novi "A3 sportbek" duži je za 73 mm i za 58 mm u poređenju sa verzijom sa petoro vrata. Ujedno, novi model dobio je i veću zapreminu prtljažnika, koja je sada sa 380 litara za 30 litara veća od sadašnjeg modela sa troja vrata. Obaranjem zadnjih sedišta, na raspolaganju će biti impresivnih 1.220 litara zapremine.

Povećanje dimenzija uticalo je i na veći komfor, koji će putnici moći da osete prvenstveno kroz više mesta za noge.

Što se izgleda tiče, iznenađenja gotovo i da nema, jer promene koje se mogu uočiti, teško da odskaču od detalja, sem kada se o broju vrata naravno radi.

"Audijev" dizajnerski pristup je, izgleda, toliko oproban i uspešno eksploatisan, da se osim vrhunskog kvaliteta ništa manje i ne može očekivati.

Poput drugih modela u poslednje vreme, tako je i "A3 sportbek" izrađen na novoj "Folksvagenovoj" "MBQ" platformi, što je uticalo da se masa automobila redukuje za 90 kg.

Izbor agregata ogleda se kroz dva benzinca, zapremina 1,4 i 1,8 litara, i jednim dizelašom. Dizel agregat sa dva litra zapremine ima 150 konjskih snaga i biće u mogućnosti da novi "A3 sportbek" do stotke pogura za 8,5 sekundi. U kombinaciji sa njima dolaziće standardni šestostepeni manuelni menjač, ali se "Es tronik" prenos može poručiti kao opcija.

Kupcima će na raspolaganju biti tri verzije: osnovna sa oznakom "SE", srednja sa oznakom "Sport" i najsnažnija sa oznakom "S".

Ljubitelje "Audija" će svakako zanimati i cena novog "A3 sportbeka", koji će u matičnoj Nemačkoj u osnovnoj vetziji sa 1,2 TSFI agregatom koštati 22.500 evra.

(Vesti-online)