230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Akcija „DOBAR DOMAĆIN – BEZBJEDAN TRAKTORISTA"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom RS organizuje tokom marta mjeseca akciju „DOBAR DOMAĆIN – BEZBJEDAN TRAKTORISTA" koja će biti usmjerena na pravilno učestvovanje traktora i drugih poljoprivrednih radnih mašina u saobraćaju.

130228-traktoristađ

S obzirom da se u narednom periodu na putevima Republike Srpske očekuje povećano učešće ovih vozila, biće organizovane kontrole ovih učesnika u saobraćaju.

Analiza načina nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali traktori i radne mašine pokazuju da veliki broj ovih vozila u saobraćaju učestvuje sa neispravnim svjetlosno-signalnim uređajima i svjetlima za označavanje vozila, bez žutog rotacionog svjetla, lica se prevoze na isturenim djelovima kabine traktora i radne mašine, prevozi se teret mase veće od dozvoljene i sl.

Na području Republike Srspke u periodu od 01.01. do 31.12.2012. godine traktori i radne mašine učestvovali su u 23 saobraćajne nezgode u kojima je 5 vozača traktora smrtno stradalo, te je i to jedan od razloga zbog kojih je potrebno obratiti posebnu pažnju na njihovo učestvovanje u saobraćaju. (MUP RS)